לרגע קט, הרגשנו לרגע את החורף ולמזלנו שוב יצאה השמש. בינתיים תותים ראשונים, מקשטים את המדפים. מצורף מתכון עם חיוך, של השף ניר צוק.
Strawberry dessert_t180k-n_01.jpg
חומרים;
ל-8 – 10 מנות
2 מכלים שמנת מתוקה 38%
1 כף גרידת תפוז
300 גרם שוקולד לבן
2 חלמונים
1 כף קואנטרו (או ליקר תפוזים אחר)
400 גרם תותים, פרוסים
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה מכל שמנת מתוקה עם קליפת התפוז. מסירים מהאש ומוסיפים קוביות קטנות של שוקולד לבן. מערבבים היטב בכף עץ, עד שהשוקולד נמס. מסננים ומצננים.
2. מקציפים את מכל השמנת המתוקה הנותר. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים והליקר.
3. מקציפים מעט את תערובת השוקולד ומקפלים יחד את שתי התערובות. מצננים.
4. ממלאים בקציפה גביעי זכוכית עד חצי הגובה, מפזרים מעל פרוסות תותים ומכסים בקציפה שנותרה. מצננים מספר שעות לפני ההגשה.
תהנו!
מוגש באדיבות השף הלבן
Add Comment