קרם דה קקאו Crème de cacao, הטעם השולט בקוקטייל יכול להיכלל כמעט בכל משקה שיעלה על הדעת בהצלחה רבה, הקרם דה קקאו בעל טעם חלק של ווניל ופולי קקאו, הטעם בשתי הגרסאות זהה כאשר המבדיל היחיד ביניהם הוא הצבע בלבד.
קוקטייל פנמה – panama cocktail שעיקר טעמו בא לו מהקרם דה קקאו Crème de cacao, שהוא ליקר מתובל, אשר לעיתים שולט בו ריח הווניל, הוא שונה מליקר הקקאו שבדרך כלל מתוק וסמיך יותר. קיימות שתי גרסאות של המשקה; ה-Dark crème de cacao קרם דה קקאו, שצבעו חום כהה כצבע הקקאו והשני שקוף הלא הוא קרם דה קקאו הלבן/השקוף -White crème de cacao, אם במתכון נרשם רק crème de cacao, הכוונה היא תמיד למשקה White crème de cacao, המככב במרבית הקוקטיילים.
קוקטייל זה יכול להיכלל כמעט בכל משקה שיעלה על הדעת בהצלחה רבה, הקרם דה קקאו בעל טעם חלק של ווניל ופולי קקאו, הטעם בשתי הגרסאות זהה כאשר המבדיל היחיד ביניהם הוא הצבע בלבד. לשם קבלת המשקה השקוף, פולי הקפה עוברים תהליך של זִקּוּק בלבד ללא תהליך של חִלְחוּל.
החומרים:
12 סמ”ק (2 כפות)קרם דה קקאו.
12 סמ”ק (2 כפות) שמנת מתוקה לא מוקצפת.
12 סמ”ק (2 כפות) ברנדי
קרח כתוש
430_kok_panama_01.jpg
אופן ההכנה:
לנער את כל החומרים במטרף, לסנן ולמזוג לכוסות.
הלכנו וחיפשנו משקאות של פעם עם טעם של פעם הנשארים לנצח. מצאנו בבוידעם, ספר מעולה להבנת ולהכנת קוקטיילים מכל סוג, בו כלים להבנת עולם המשקאות – ההוראות והמידע כתוב בקיצור ובשפה פשוטה, בהירה ונוחה לכל הבריות – בקיצור, כל אחד יכול להכין לעצמו משקה ולדעת מתי שותים ועם מי ומה… הספר הזעיר, בכריכה קשה, הוכן ע”י פנינה ולדס, והוא הופיע בהוצאת מסדה, רמת גן. לאוהבי המשקאות לא תהיה בעיה למצוא אותו.