
מתכון של מרק מינסטרונה, מגיע אלינו מארץ המגף פרוש השם מינסטרונה הוא; “המרק הגדול”. אין מתכון אחיד למרק זה הוא עשוי בדרך כלל מירקות העונה ולו גרסאות שונות באזורים שונים באיטליה. מרק מינסטרונה יכול להיות צמחוני, אך הוא יכול גם להכיל בשר, או ציר בשר. מרק המינסטרונה מאפיין את המטבח האיטלקי הכפרי ונוכח כמעט בכל ארוחה איטלקיות כמעט כמו הפסטה. מרק עשיר וסמיך זה שהוא לטעמי האבא של המרקים, קל להכנה, מקסימום שעה להכנה ובכל זאת המינסטרונה דורש תשומת לב והקפדה והוא איננו “סתם מרק”.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
המצרכים:
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
- 350 – 250 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
- 3 גזרים חתוכים לפיסות או לקוביות
- 2 כרישות פרוסים (החלק הלבן והחלק הירוק בהיר בלבד)
- 1 כוס גדושה (100 גרם) שעועית ירוקה מנוקה וחתוכה
- 1 כוס גדושה (150 גרם) אפונת גינה
- 2 עגבניות בשלות, קלופות וללא גרעינים חתוכות לקוביות
- 1/4-1/2 כרוב פרוס לרצועות (כ-300 גרם)
- 1 קופסת שעועית לבנה במיץ טבעי או במיץ עגבניות לאחר סינון הנוזלים.
- 8 – 10 כוסות מים ואבקת מרק עוף זך
- 3 כפות רסק עגבניות
- 2 עלי דפנה
- 1 שן שום קצוצה
- ½ 1 כוס פסטה קטנה יבשה
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
- קורט סוכר
- אורגנו
- רוזמרין (מעט)
להגשה:
עלי בזיליקום, שמן זית ושום כתוש או פסטו מוכן.
1. בסיר רחב וגדול מחממים את השמן ומטגנים את הבצל תוך ערבוב במשך כ-7 דקות עד שהבצל ייעשה שקוף.
2. מוסיפים את קוביות חזה האווז ומטגנים במשך כ-5 דקות עד שייעשו פריכות.
3. מוסיפים את שאר הירקות, הנוזלים, רסק העגבניות, השעועית הירוקה, עלי הדפנה והתבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא מכסה כ-30 דקות.
4. מוציאים את עלי הדפנה ומוסיפים הפסטה. ממשיכים לבשל עד שהפסטה מוכנה (10 דקות) ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
5. מגישים עם עלי בזיליקום קצוצים וטיפות שמן זית ושום כתוש או פסטו מוכן
באדיבות מועצת הירקות.
Add Comment