סנגריה קרה, הוא משקה מרענן שמקורו בספרד. משקה אינו מוגש עם או לפני ארוחות, אלא כמשקה ביניים בפני עצמו עם נשנושים קלים.
פונץ’ סנגריה הוא מתכון רב גרסאות בעיקרון בסיסו הוא יין אדום, מיץ תפוזים וקוביות של פירות, החל מתותים וכלה באפרסקים כיד הדמיון הטובה עליכם . כדי לתת למשקה משנה טעם מחוזק ניתן להוסיף ברנדי, ותבלינים שונים כגון מקלון קינמון ואפילו סוכר. את המשקה יש להכין מספר שעות מראש ולצנן במקרר לספיגת ומיזוג הטעמים. יש להגיש בכד או בקערת פונץ’.
המצרכים:
1 ספל תות שדה חתוך לחתיכות.
½ ספל סוכר.
1 לימו פרוס לפרוסות דקות.
בקבוק יין אדום יבש.
2 ספלי סודה קרים.
אופן ההכנה:
לבחוש את כל החומרים יחד לצנן היטב לפני ההגשה.
הלכנו וחיפשנו משקאות של פעם עם טעם של פעם הנשארים לנצח. מצאנו בבוידעם, ספר מעולה להבנת ולהכנת קוקטיילים מכל סוג, בו כלים להבנת עולם המשקאות – ההוראות והמידע כתוב בקיצור ובשפה פשוטה, בהירה ונוחה לכל הבריות – בקיצור, כל אחד יכול להכין לעצמו משקה ולדעת מתי שותים ועם מי ומה… הספר הזעיר, בכריכה קשה, הוכן ע”י פנינה ולדס, והוא הופיע בהוצאת מסדה, רמת גן. לאוהבי המשקאות לא תהיה בעיה למצוא אותו.
* הצילום למעלה מתוך המלצת המדור לספר המשקאות יינות וקוקטיילים – פנינה ולדס – בהוצאת מסדה.