חדשות באזור

3 הרוגים בהתרסקות מטוס קל ליד מושב גן יאשיה, באזור בין קיבוץ העוגן והמעפיל

0
0

השלושה המריאו מהרצלייה לטיסת הדרכה ומעריכים, כי ניסו לבצע נחיתת חירום בשל תקלה במנוע.
3 הרוגים בהתרסקות מטוס קל ליד מושב גן יאשיה, באזור בין קיבוץ העוגן והמעפיל
Piper to crash_310k-n_id=5801_01.jpg

ערב שבת הותרו לפרסום שמותיהם של ההרוגים בהתרסקות המטוס הקל שהתרסק אחר הצהריים (שישי) סמוך למושב גן יאשיה, שבאזור קיבוץ העוגן והמעפיל והם: הטייס צבי פז, בן 49, מרמת אפעל, נמרוד גרשוני, בן 22, מכוכב יאיר וערן זולדן, בן 20, מרעננה. השלושה, המריאו מהרצליה לטיסת הדרכה ומעריכים, כי ניסו לבצע נחיתת חירום בשל תקלה במנוע. ההתרסקות אירעה באזור המשמש לאימוני טיס.

עדי ראייה סיפרו, כי הבחינו במטוס דו מנועי המשמש את חברת “מונר”, חברה ללימוד טיס, טס מכיוון צומת בית ליד, מזרחה לכיוון טול כרם ואז פונה בפרסה וחוזר לכיוון מערבה. “לפתע נראה המטוס מתחיל לצלול לעבר הקרקע”.

“בלקהוק” שחג באזור, סימן לנו את המיקום של הנפילה…

שלושת ההרוגים, נלכדו בתוך המטוס וכתוצאה מההתרסקות התפרק חצי מהמטוס.

מחקירה ראשנית של נסיבות האסון בשרון, עולה, כי אנשי הבקרה של חיל האוויר, זיהו במכ”ם, שהמטוס הפרטי התרסק ומיהרו להודיע למשטרה ולכוחות ההצלה. במקביל, הוזעק מסוק צבאי מסוג “בלקהוק” לאזור שאיתר את זירת ההתרסקות המדוייקת וסייע לכוחות ההצלה להגיע למקום המדוייק.

אל מקום ההתרסקות הגיע צוות מד”א שהוזעק למקום; אחד מאנשי הצוות החובש סילבן שלומי, סיפר; “קיבלנו קריאה על נפילת מטוס בשדות. אבל הצלחנו לאתר את מקום ההתרסקות של המטוס ורק לאחר שמסוק צבאי מסוג “בלקהוק” שחג באזור, סימן לנו את המיקום של הנפילה, הגענו אלה מטוס, בתוכו הבחנו ב-2 מבוגרים וגבר צעיר. ממבט חטוף, כבר לא היה לנו מה לעשות. כשהגיע רופא למקום, הוא קבע את מותם”.

למקום הגיעו אנשי מנהל התעופה האזרחי והם אספו ראיות וכל פיסת מידע שיעזרו לפתור את התעלומה מדוע התרסק המטוס.

גילה את חברו בין שרידי המטוס

עוד עולה מן החקירה , כי אחד הטייסים צבי (פזי) פז, הוא בעל נסיון וותק רב. ומומחי תחבורה מעריכים, כי ישנה אפשרות שהטייסים תירגלו טיסה במנוע אחד, אך עדיין נבדקת האפשרות שהיתה תקלה באחד המנועים שהביאה לאסון.

למומחי תחבורה, עדיין לא ברור אם הטייס, ניסה לנחות נחיתת אונס או שצלל ישירות לתוך השטח החקלאי, זאת ככל הנראה, לאחר שאחד ממנועיו של המטוס, פסק מסיבה כל שהיא לפעול והטייס ניסה לבצע נחיתת חירום בשדה. ממה שנראה על פניו, הספיק הטייס להוריד את הגלגלים כדי לנחות, אך לא הצליח לבצע אותה.

המטוס הקל שהתרסק, היום, הינו מבין המטוסים הראשונים שהובאו לישראל בין דגמי המטוסים הקלים הדו-מנועיים. המטוס, יכול לשאת שישה נוסעים (מהם שני טייסים) ונחשב למטוס אמין במיוחד.

עם היוודע דבר האסון, בו ניספה הטייס צבי (פזי) פז, יצאו מתנדבי זק”א ובראשם חברו יוסי דהאן. שם, כאשר הביט לתוך שרידי המטוס, זיהה את גופת חברו הטייס צבי (פזי) פז.

סגן ניצב רון גרטנר, מפקד משטרת נתניה, מסר, כי פעולות החילוץ הסתיימו ומן המקום פונו שלושת הגופות. “כעת אנו מנסים לאתר את בני משפחתם של הררוגים כדי להודיע להם על האסון שאירע ליקיריהם”, אמר גרטנר.

אזור המשמש לאימוני טיס

בסוף חודש פברואר, השנה, התרסק מסוק מסוג “רובינזון” באזור מושב תנובות. המסוק, נפל בשטח פתוח, לאחר תקלה במדחף, לא הרחק מבתיהם של בדואים, המתגוררים צפונית למושב. בתאונה, נהרגו הטייס רמי יופה, בן 52, ההרוג השני היה עובד חברת “אל-על” מזה כ-13 שנים.

בחודש אוגוסט, השנה, התרסק מטוס אולטרא-לייט סמוך לחוות רונית דרומית לנתניה. שני נוסעיו ניצלו בנס ונפצעו רק באורח בינוני וקל.

ב-31 באוקטובר 2000, התרסק מטוס קל מסוג “אקסטרא 300” בקצה המזרחי של היישוב כפר ויתקין. באותה תאונה ניספו אליהו מנחם (55) ואליעזר תורג’מן (47). המטוס, שבו טסו ששימש לפעלולי אקרובטיקה, תימרן בשמיים ולפתע צלל לקרקע.

כשלא טס היה הולך לשמוע את רעש מנועי המטוסים

zvi paz_Piper to crash_100k-n_id=5801_01.jpg

הטייס צבי (פזי) פז, לא היה טייס יוצא חיל האוויר הישראלי, אבל עובדה זו, לא גרעה מיכולותיו המקצועיים והוא הוערך כטייס בעל נסיון וותק רב. הוא גר במשך 10 שנים בארה”ב, שם גם למד טיסה. לפני ארבעה חודשים נהרג חברו בהתרסקות מסוק, אותו היה אמור פז, להטיס.

בני משפחתו, סיפרו, כי הוא לא היה מתוכנן כלל לטוס. אלא שככל הנראה, נעתר לבקשתו של הצעיר ערן זולדן, שביקש שילווה אותו בטיסה, זאת ומאחר שפז שהיה גם ידיד המשפחה, שימש מדריך טיסה במטוסים דו מנועיים.

בתו טל בת ה-17, גילתה כי אהבתו של אביה לטיסה הייתה מדהימה הוא נהג לנסוע לשדה התעופה בהרצליה, גם כשלא היה אמור לטוס ואת רק “כדי לשמוע את רעש המטוסים הממריאים”.

חבריו סיפרו שהקדיש מזמנו ומרצו גם בעזרה לארגון זק”א, כשהטיס מתנדבים של זק”א לאחר הפיגועים בסיני להילטון טאבה, שבמעבר הגבול עם מצריים, או בעת השביתה במשק, כשהעביר גופת מת מקפריסין לישראל, כשאת הכל הוא עשה בהתנדבות – במעשי החסד האלה, יונצח זכרונו לעד” – קונן דהאן את מות חברו הטייס פזי.

פז, הותיר אחריו אשה עירית, את בתו טל ותאומים, רון ולי, בני 13.

ערן, לקח איתו גם את סבתא לטיסה

zoldan eran_100k-n_01.jpg

ההרוג השני ערן זולדן, בן ה-20, חייל בשירות סדיר, נולד וגדל ברעננה, הוא למד בבית הספר התיכון אוסטרובסקי והיה ספורטאי מצטיין ובלט בגלישת גלים. כבר בגיל 9 היה לאלוף הארץ ובשנת 2000, אף זכה במקום הראשון באליפות העולמית בגלישה.

תחביביו ועיסוקים רבים היו לערן, ברוך הכשרונות הוא היה מנגן בגיטרה, בתופים וקלרינט ולא הסתיר את העובדה, כי נשבה בקסם הטיס”.

הטייס צבי פז, היה חבר קרוב של המשפחה. יעל, אחותו של ערן, סיפרה, כי אהב לטוס עם פז”.

“בכל חופשה מהצבא ניצל ערן לצורך טיסה. כל בני המשפחה טסו איתו. גם את סבתא הוא לקח איתו לטיסה. לפני שבועיים, הוא הטיס את החברים שלו לאילת.

“ערן, הוסיפה האחות יעל; “היה מוכשר גם כטייס. הוא היה ממש עילוי וניצל כל רגע פנוי על מנת לטוס. לאחרונה, הוא החל בלימודי הטסת מסוק ולימודי אקרובטיקה במטוסים”.

נמרוד היה “מורעל” על טיסה

nimrod gershuni_100k-n_01.jpg

נמרוד גרשוני, בן ה-22, מכוכב יאיר, ההרוג השלישי, בתאונת המטוס. חלם מאז בהיותו ילד להיות טייס. הוא למד בבית ספר התיכון ע”ש רבין בכפר סבא.

כשהתגייס לצבא, ביקש להתקבל לקורס טיס אך לא הצליח. עובדה זו לא הירפתה את ידיו; במשך כל הזמן, עסק בתעופה וירטואלית יחד עם חברים והיה חבר במועדון חובבי תעופה.

בראשית השנה, נסע נמרוד לארה”ב, שם עבר במשך חודשיים קורס טיסה אזרחי. כשחזר לארץ, החל בקורס טיס, כדי לקבל רישיון טיסה ישראלי. במסגרת הקורס עשה הכנות לרשיון כשהוא עובר כמעט את כל המבחנים, ללא כל בעיה.

אתמול, בבוקר, במסגרת מבחני ההסמכה הוא נבחן בטיסת ניווט. בעוד כשבועיים, נמרוד, היה אמור לעבור את המבחן המעשי האחרון. כששב מן הטיסה פגש בשדה התעופה את הטייס הוותיק פז ואת ערן, שהציעו לו להצטרף אליהם לטיסה.

הוריו בתיה ואלי, סיפרו, כי לפני שהמריא איתם הוא התקשר לחברתו וביקש ממנה “חופש” לעוד כשעתיים, זאת כדי שיוכל לטוס עם צבי פז וערן זולדן”.

נמרוד היה תלמיד שנה ראשונה במכללת נתניה, שם למד בחוג לתקשורת. הוא גם היה מדריך בחוגי סיירות, למד במכון ויניגט הדרכה של רוכבי אופניים, התנדב במשמר האזרחי של תחנת כפר סבא והשתייך לכיתת הכוננות של כוכב יאיר. אולם אהבתו העיקרית הייתה לתעופה. חבריו מעידים עליו, כי נמרוד, היה “מורעל” על טיסה.

הוא הותיר אחריו, הורים ושני אחים, יואב, חייל, ועודד, שהתעתד להתגייס בעוד מספר ימים.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

יום הזיכרון לשואה ולגבורה

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן