זאת המדיניות המעודכנת של האגודה האמריקנית לאונקולוגיה קלינית
Breast_t180k-n_01.jpg
לראשונה, מזה שלושים שנה, משתנים הקווים המנחים של האגודה האמריקנית לאונקולוגיה קלינית, ובהנחיות החדשות נקבע כי טמוקסיפן אינו מהווה יותר את טיפול הבחירה בנשים באל ווסת עם סרטן שד מוקדם. טמוקסיפן, ניתנה במשך שלושים שנה כטיפול משלים לנשים עם סרטן שד למשך חמש שנים.
המאמר המתפרסם בימים אלה, מסכם, למעשה, את המדיניות המעודכנת לגבי השימוש במעכבי ארומטז כטיפול בסרטן שד מוקדם של ה-American Society of Clinical Oncology.
תרופות מקבוצת מעכבי ארומטז הינן תרופות המונעות את הייצור של אסטרוגן, על ידי עיכוב של האנזים ארומטז, הניתנות לטיפול בסרטן שד, והוכחו כטיפול יעיל יותר מהטמוקסיפן בסרטן השד, גם בשלב מוקדם וגם בשלב מתקדם (גרורתי).
ההמלצות העדכניות לטיפול בנשים באל ווסת עם סרטן שד מוקדם המבטא קולטנים חיוביים להורמונים, צריך לכלול טיפול בתרופה מקבוצת מעכבי ארומטז, כגון; ארימידקס, על מנת להקטין את הסיכון לחזרת המחלה.
arimidex_t180k-n_01.jpg
ארימידקס, היא התרופה היחידה מבין מעכבי הארומטז המאושרת לשימוש כטיפול בנשים באל ווסת עם סרטן שד מוקדם. ארימידקס מיוצרת על ידי חברת אסטרהזנקה ומשווקת בישראל, על ידי חברת טבע.
לגבי נשים שכבר החלו טיפול בטמוקסיפן, מומלץ, מעבר למעכב ארומטז, אשר יפחית גם עבורן את הסיכון להישנות המחלה, לפי הקווים המנחים של ה-ASCO.
ההמלצות החדשות מתבססות על מחקרים עדכניים שנערכו לאחרונה, וקבעו, כי נשים שטופלו במעכבי ארומטז הקטינו את הסיכון לחזרה של סרטן השד, חזרה שמסכנת את חיי החולות.
Add Comment