Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

מחקר: ויטמין E במינון גבוה עלול להזיק

0
0

בעוד ויטמין E, במינון נמוך גורם למניעת חימצון של התאים, במינון גבוה הוא עלול להשפיע על פעולות הנוגדות חימצון הנמצאות באופן טבעי בגוף ובכך לגרום לו נזק.

מיליוני בני אדם נוטלים מדי יום תוספים של ויטמין אי (E), בתקווה לחיים ארוכים ובריאים יותר. אולם, לפי מחקר חדש צריכת הוויטמין במינון גבוה עלולה להזיק יותר מלהועיל.

vitaminpills_t180k-n_02.jpg

מהמחקר, שנערך באוניברסיטת ג’ונס הופקינס בבולטימור, עולה כי אנשים הנוטלים ויטמין אי (E) במינון גבוה עלולים, בחלק מהמקרים, למות מוקדם יותר. “הסיבות לכך אינן ברורות”, אומר ד”ר אדגר מילר, שעמד בראש המחקר. “אני חושב שאנשים נוטלים ויטמין E, מכיוון שהם חושבים שזה יגרום להם לחיות זמן רב יותר, אולם המחקר אינו תומך בכך כלל”, אמר מילר לעיתונאים בכנס של האיגוד האמריקאי לבריאות הלב.

מילר ועמיתיו ניתחו מחדש תוצאות 19 מחקרים על הקשר בין ויטמין E ובריאות, שנערכו בין השנים 1993 ל-2004. במחקרים השתתפו יותר מ-136 אלף בני אדם, רובם מבוגרים, בצפון אמריקה, אירופה וסין.

מהמחקר עולה, כי אנשים שנטלו 200 יחידות בינלאומיות של ויטמין E, ליום, או יותר, מתו בשיעור גבוה יותר במהלך המחקר, שארך בדרך כלל שלוש שנים, לעומת אנשים שלא נטלו תוספי מזון כלל.

“יש עלייה של כ-5% בסיכון לתמותה ב-45 שנים, שהם שנות כל המחקרים שנבדקו ביחד”, אומר מילר, “זה לא נשמע הרבה, אך אם מוסיפים לכך ש-25% מאוכלוסיית ארה”ב נוטלת ויטמין E, זה הופך למשמעותי מאוד”.

מילר, אמר, כי שני שלישים מהאנשים הנוטלים תוסף ויטמין אי, נוטלים כמות של 400 יחידות בינלאומיות או יותר. לדבריו, “אנו לא חושבים שאנשים צריכים ליטול תוסף ויטמין אי, הם מקבלים מספיק מהמזון”. ויטמין E, נמצא בשפע באגוזים, בשמנים, בכל הדגנים ובירקות ירוקים.

אדם ממוצע בארה”ב צורך בין שש ל-10 יחידות בינלאומיות של ויטמין E, אמר מילר.

המוסד לרפואה, הממליץ על מינונים של ויטמינים ומינרלים, ממליץ, לצרוך מקסימום של 1,500 יחידות בינלאומיות של הוויטמין ליום. אולם לדברי מילר, מדובר במינון גבוה מדי.

מילר, שהופתע מתוצאות מחקרו, אמר, כי ישנן כמה סיבות אפשריות לכך שהוויטמין עלול לפגוע בגוף. למשל, בעוד ויטמין E, במינון נמוך גורם למניעת חימצון של התאים, במינון גבוה הוא עלול להשפיע על פעולות הנוגדות חימצון הנמצאות באופן טבעי בגוף ובכך לגרום לו נזק.

___________

הכתבה הובאה באדיבות אתר הידען שבעריכת העיתונאי אבי בליזובסקי.

תגובות
0
0



Exit mobile version