להוריד את הדגים מהאסכלה. להניח בצלחת ולצקת את הרוטב החם על הדגים. אפשר לקשט עם כוסברה קצוצה
430_danis_al_01.jpg
המצרכים: ל- 4 מנות
4 דגי דניס במשקל 350 גרם
¼ כוס מיץ לימון טבעי
½ חבילה כוסברה טרייה
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 כפית כמון
מלח, פלפל לבן
שמן לשימון הדג
לרוטב:
1 בצל בינוני
¼ כוס מיץ לימון טבעי
4 כפות שמן זית
¼ ספל גרעיני חמניות קלופים וקלויים
¼ ספל כוסברה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
לקשקש ולנקות היטב את הדגים. לשטוף במים קרים, ליבש את הדגים בנייר סופג.
לחרוץ בדגים 2-3 חריצים עמוקים בכל צד לרוחב הדג.
בתבנית או קערה להכין את המרינדה ממיץ הלימון, כוסברה, קליפת לימון מגורר, כמון, מלח ופלפל. להשרות את הדגים במרינדה כ-30 דקות.
לחמם את האסכלה (רשת צליה) ולצלות את הדגים עד היותם מוכנים.
להכנת הרוטב:
לחמם במחבת את שמן הזית, לטגן את הבצל כשהוא קצוץ דק לצבע זהוב, להוסיף את מיץ הלימון ולבסוף את גרעיני החמניות הקלויים והכוסברה.
להוריד את הדגים מהאסכלה. להניח בצלחת ולצקת את הרוטב החם על הדגים. אפשר לקשט עם כוסברה קצוצה.
מתוך מתכוני אתר ערדג – חקלאות ימית בים האדום. לאתר ערדג