כבדי עוף עם קורקבנים
המצרכים:
בשר ומרינדה:
250 גרם כבד עוף או הודו
250 גרם קורקבנים
1 כף רוטב סויה
1 כף יין אדום יבש
¼ כפית זנגביל טחון
½ כפית מלח
בלילה:
1 ביצה
3 כפות קמח
3 כפות עמיל תירס
¼ כפית אבקת סודה לשתיה
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1. מנקים את כבדי העוף ומסירים עודפי שומן וחלקים בלתי אכילים. חלקים כל כבד לשניים וחותכים כל חלק ל-3-2 חתיכות.
2. אם משתמשים בקורקבנים מנקים אותם היטב, מסירים את העור ומחלקים כל קורקבן לשניים. חותכים כל חצי קורקבן ל-3-2 חתיכות. מבשלים בסיר לחץ כ-20 דקות, במי מלח, עד להתרככות הקורקבנים. מוציאים מהמים, מסננים ומצננים מעט.
3. מערבבים את חומרי המרינדה בקערה שטוחה, מוספים את הכבדים והקורקבנים. מערבבים היטב כדי שכל הבשר יכוסה במרינדה ומשרים ל-30 דקות.
הטיגון:
1. בקערה קטנה טורפים את הביצה , מוספים את הקמח , עמילן –תירס ואבקת סודה לשתיה. בוחשים היטב עד שתיווצר בלילה די סמיכה. אם יש צורך מוספים כף אן שתיים של מים.
2. שמים את השמן בסיר בינוני, במחבת עמוקה או בווק. מחממים עד לחום בינוני-גבוה. טובלים את פיסות הכבד והקורקבנים בבלילה ומחלקים אותם לתוך השמן החם. מחגים 3-2 דקות עד שנוצרת מעטפת פריכה.
3. מוציאים בכף מחוררת. כדי לסלק את עודף השומן שמים בצלחת מרופדת מפיות נייר, או מניחים במסננת.
הגשה:
מגישים חם עם שמן בטעם חריף ועם רוטב סויה, לטבילה. אפשר להגיש גם רטבים סיניים אחרים או מלח ופילפל לתיבול.