האיחוד האירופי הודיע, כי הוא יוצא בקמפיין מזעזע נגד עישון על גבי חפיסות סיגריות. בישראל ייושם הנושא החל מדצמבר 2004 בהמשך להחלטת ועדת הכלכלה בכנסת אשר אישרה ב-6.1.29004, אזהרות למעשנים, ב-12 נוסחים שונים.
sigatert_t_180_id=3826_01.jpg
האיחוד האירופי הודיע שלשום, על קמפיין נגד עישון במסגרתו יודפסו על האזהרות על גבי חפיסות סיגריות תמונות מזעזעות של נזקים בריאותיים הנגרמים כתוצאה מעישון. בין התמונות ניתן לראות, ריאות שחורות, גידול סרטני גדול על גרון של אדם, שיניים רקובות ועוד כ-42 תמונות שונות.
תגובת האגודה למלחמה בסרטן, על קמפיין חפיסות הסיגריות של האיחוד האירופי, לא איחרה לבוא. נאוה עינבר, מנהלת ההסברה באגודה למלחמה בסרטן מבהירה: “גם בישראל, ייושם הנושא החל מדצמבר 2004 בהמשך להחלטת ועדת הכלכלה בכנסת אשר אישרה ב-6.1.29004, אזהרות למעשנים, ב-12 נוסחים שונים, אשר יודפסו על 30% משטחו של כל אחד מצידי החפיסה, בעברית ובערבית בצבע אדום ושחור וכן סימן קריאה שישולב בגרפיקה של האזהרה.
לא יפורסמו תמונות מזעזעות של הנזקים
האזהרות הוכנו על ידי צוות של משרד הבריאות, האגודה למלחמה בסרטן, הפורום הישראלי למלחמה בעישון וארגונים בריאות נוספים.
אומנם תמונות מזעזעות של נזקים בריאותיים, יהיו רק בעתיד, אולם יש לקחת בחשבון, כי עד היום, המעשנים התעלמו מהאזהרה הקבועה והקטנה המודפסת על החפיסות ועל כן האזהרות המתחלפות והבולטות בצבעי אדום שחור מהוות שינוי מהותי וחשוב.
Smoking_sigatert_t180_2004_02.jpg
מדובר בשינוי שירתיע את המעשן ויספק מידע רב עדכני ומקיף אודות ההשלכות הבריאותיות של צריכת טבק למעש עצמו, חשיפה לעשן המזיק של הסובבים אותו וכן לאופי הממכר של הסיגריות ולסכנת החיים הנגזרת.
בין יתר השינויים יכנס לתוקף גם תיקון צו הגנת הצרכן שהגיש שר התמ”ת האוסר שימוש בטקסט הרומז, כי מוצר הטבק מזיק פחות ממוצרי טבק אחרים. לפיכך ייאסר גם שימוש במונחים; לייט, אולטרה לייט, מילד וכד’.
יצרניות הטבק, הטעו עד היום את ציבור המעשנים אולם סיגריות “לייט” פוגעות בבריאותו של המעשן באותה מידה כמו סיגריות אחרות, רגילות, ויתכן שאף יותר מהן, הטבעת המושג “לייט” בצמידות לסיגריה, היא תרמית שגבתה קורבנות רבים מקרב המעשנים בישראל.
יצרניות הטבק בחרו במונח סיגריות “לייט” כדי לתאר סיגריות המכילות פחות ניקוטין, החומר הגורם התמכרות לסיגריה ולכן אמורות להיות מסוכנות פחות למעשן. העובדה שסיגריות ה’לייט’ מכילות פחות ניקוטין בהשוואה לסיגריות אחרות, גורמת למעשן לשאוף לריאותיו עשן רב יותר ו”להחזיקו” בריאותיו זמן רב יותר, כדי להשלים את כמות הניקוטין לה גופו זקוק וכן כעבור זמן להעלות את מספר הסיגריות שהוא נוהג לעשן.
כפועל יוצא מהשינוי באופן העישון, המעשן סופג למעשה לריאותיו, בנוסף, כמויות גדולות יותר מ-4,000 הרעלים האחרים בסיגריה, בהם כ-43 חומרים מסרטנים!!!. כ-50% מהסיגריות הנמכרות בארץ בשנים האחרונות, הן סיגריות ’לייט’. אילו סיגריות אלה היו רעילות פחות, היינו צריכים לראות ירידה משמעותית בשיעורי התחלואה במחלות העישון, אולם המציאות שונה”
sigatert_t_180_id=4321_01.jpg
להלן נוסחי האזהרה:
1. עשן הסיגריות פוגע בבריאות ילדיך וכל הסובבים אותך.
2. העישון גורם להזדקנות מוקדמת של עור הפנים.
3. מחקרים רפואיים קובעים, כי ילדים להורים מעשנים סובלים יותר מאסטמה.
4. מחקרים רפואיים קובעים, כי 85% מכלל מקרי סרטן הריאות נגרמים עקב עישון.
5. הסיגריות גורמות לשבץ מוחי ולמחלות לב.
6. מחקרים רפואיים קובעים, כי 75% מהתקפי הלב עד גיל 45 הם בקרב מעשנים.
7. הסיגריות פוגעות בכושר הגופני שלך.
8. כל סיגריה מכניסה 43 חומרים מסרטנים לגופך.
9. הסיגריות גורמות למחלות ולמוות בטרם עת.
10. מחקים רפואיים קובעים, כי עישון בזמן הריון מסכן את העובר שלך.
11. מחקרים רפואיים קובעים, כי העישון גורם לאימפוטנציה.
12. מחקרים רפואיים קובעים, כי הסיגריות גורמות להתמכרות.
עובדות על נזקי עישון ישראל 2004
sigatert_t_180_id=3861_01.jpg
• מגפת העישון גובה כ-10,000 קורבנות מוות מדי שנה בישראל, יותר ממספר האנשים המתים בעקבות תאונות דרכים, מלחמות ופעולות טרור גם יחד. מתוכם 1500 איש מתים טרם זמנם כתוצאה מעישון סביל.
• מדי שנה, נרשמים בישראל כחצי מליון ימי אשפוז הנובעים כתוצאה מעישון. מבין המאושפזים כתוצאה מעישון: 64% סובלים ממחלות לב, 12% סובלים ממחלות בדרכי הנשימה, ו-24% סובלים מסוגי סרטן שונים מרביתם מסרטן הריאות והיתר מסרטן הלוע, סרטן הגרון, סרטן המעי הגס, סרטן שלפוחית השתן, סרטן הכליה, סרטן הלבלב וסרטן צוואר הרחם. עישון גם פוגע בפוריות אצל נשים וגורם לאין אונות אצל גברים.
• על פי דו”ח שר הבריאות על מצב העישון בישראל, בשנת 2004 אחוז המעשנים בכלל האוכלוסייה הבוגרת בישראל (בני 18 ומעלה) עומד על 24%: 32% מקרב הגברים ו-18% מקרב הנשים.
• אחוז המעשנים בקרב האוכלוסייה היהודית הוא 30% מהגברים וכ-21% מהנשים.
• אחוז המעשנים בקרב האוכלוסייה הערבית גבוה בקרב הגברים פי 7 מאשר בקרב נשים (42% מול 6% בהתאמה).
cancer_logo b_t180k-n_02.jpg
האגודה למלחמה בסרטן, מזמינה את הציבור לפנות לטלמידע, שירות המידע הטלפוני המאויש 24 שעות ביממה למענה על שאלות ולקבלת חומר הסברה ללא תשלום בנושא מחלות הסרטן ודרכי מניעתן 1800-599-995 או להיכנס לאתר האינטרנט הנמצא בכתובת www.cancer.org.il.
כמו כן, מפעילה האגודה למלחמה בסרטן, “טלמידע בשפה הרוסית, שירות מידע טלפוני לדוברי רוסית 1800-34-33-44 וכן טלמידע בערבית, שירות מידע טלפוני לדוברי השפה הערבית 1800-36-36-55.
לתרומות המוכרות לצרכי זיכוי במס על פי סעיף 46 לפקודת מס הכנסה ניתן לפנות 1800-35-46-46.
Add Comment