Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

אוכף טלה במשרה עראק ממולא בצנוברים עם רוטב תמרינד ושום

0
0
אוכף טלה ממלא בצנוברים

בשר הטלה, אינו מכיל אחוזי שומן כבש של הכבש המבוגר, יש בו מעט קלוריות ורמת כולסטרול פחותה אף מזו של בשר בקר, בשר טלה, הוא ערך תזונתי גבוה, לא בכדי נחשב הטלה למעדן מלכים. בשר בעל ניחוח מעודן וטעמו תאווה לחך. בשר הטלה, הפך זה מכבר לאורח רצוי במטבח הישראלי.

עולה, כי הבשר מתאים מאוד לגריל, מככב במטבח הישראלי, וגם במנות עיקריות כמו; שוק או אוכף טלה.

אנשי התאחדות מגדלי הצאן, מסבירים, כי טלאים, שפותחו בישראל, הופכים את בשר הטלה לרך ועסיסי מאין כמוהו. טלה, בן כבש, הינו בגיל צעיר, עד 5 חדשים ובמשקל עד 50 ק”ג.

נהוג לחשוב שבשר הטלה הוא שמן – ולא כך הוא.

|| אוכף טלה ממולא בצנוברים

החומרים הדרושים;

למילוי:

למשרה;

לסירופ;

אופן ההכנה;

מפרקים את האוכף מהעצמות, חוצים ויוצרים פלטה מלבנית.

מניחים בגסטרונום עם השומן כלפי מטה, מזים את העראק, מתבלים
ומניחים למספר שעות במקרר.

הכנת המלית;

את הצנוברים הקלויים גורסים גס, ומערבבים עם שאר החומרים פרט לשומן הכבש, את השומן קולים בגריל עד פריכות, קוצצים ומכניסים פנימה.

מניחים את התערובת במרכז הפלטה ומגלגלים כשהשומן כלפי חוץ, קושרים.

בעזרת חוט קשירה, במעט שומן (אווז, אם יש), מטגנים את הגליל היטב מכל צדדיו ומכניסים לעוד 6 דקות עד לדרגת 200 מעלות צלזיוס לתנור חם.

מוציאים מהתנור ומיד מושחים בסירופ.

ממתינים 4 דקות ופורסים.

בתיאבון!

תגובות
0
0



Exit mobile version