הבוקר, התקבל מכתב המאשר את מועמדותו של רס”ם מרדכי לתואר מצטיין הנשיא. הלוויתו התקיימה היום, אחה”צ בבית העלמין במושבו עולש.
dani mordechai_180k-n_01.jpg
רס”ם דני מרדכי, שוטר מתחנת משטרת נתניה, תושב המושב עולש, שהשתתף הבוקר בבוחן בריאות גופנית במתקן המשטרתי “נעורים”, התמוטט במהלך הפעילות שביצע ומת כל הנסיוסיונות להחיותו עלו בתוהו. הסיבה למותו היא ככל הכנראה כי לקה בדום לב.
רס”ם דני מרדכי ז”ל, שרת כשוטר במחלקת הנוער, במשך 13 השנים הראשונות במשטרה. הוא גילה כשרון מיוחד במגעיו עם נוער במצוקה וחילץ בני נוער רבים מעולם הפשע והעבריינות ואת חלקם המכריע החזיר אל דרך הישר.
מאוחר יותר שימש ראש משרד הניהול של התחנה, במשך שנתיים. אחר כך, מילא את תפקיד ממלא מקום קצין הנוער. לפני כשנה וחצי היה הפרוייקט האחרון של מרדכי, הקמת יחידת הפרשים.
באחרונה, שימש מרדכי בתפקיד כשוטר הקהילתי של המועצה האזורית חוף השרון. עוד הבוקר, התקבל מכתב המאשר את מועמדותו של רס”ם מרדכי לתואר מצטיין הנשיא, כאחד מתוך 5 מועמדים בלבד, מרחבי הארץ. זאת ועוד; רס”ם מרדכי זכה רק לפני כחודשיים, בתואר מצטיין המחוז.
מפקד משטרת נתניה, סגן ניצב רון גרטנר, אמר, כי התחנה איבדה אדם ושוטר למופת שהיווה דוגמא לאחרים במהלך 20 שנות שירות במשטרה.
סגן מפקד משטרת נתניה, רפ”ק משה אוחיון, לא הסתיא את כאבו העמוק; “זו אבידה לא רק לחברים ולמשפחה, אלא גם למשטרה ולקהילה. הקהילה, העריכה אותו מאד. כשהיום הורד הדגל לחצי התורן בבית הספר בחוף השרון. עלינו להמשיך את צוואתו, שהאזרח הוא במרכז העשיה שלנו”.
בעקבות הטרגדיה הורה מפכ”ל המשטרה על הקמת ועדה מיוחדת לבדיקת הנהלים בבוחן הבר-אור.
בני משפחתו ולמעלה מאלף שוטרים חבריו לעבודה, השתתפו היום, אחה”צ, בהלוויתו של רס”ן דני מרדכי, שהתקיימה בבית העלמין במושב עולש. מרדכי, ז”ל, הותיר אחריו הורים, אחים ואחיות, אישתו אילנה וילדיו אורטל, עמיחי ואיתי.