חומרים:
(כמות לשני אנשים)
- 2 ביצים גדולות
- 2 עלי סיגר מרוקני
- מלח
- פלפל
- שמן לטיגון עמוק
- כפית חומץ
כלים:
- סיר קטן
- מחבת גדולה
- מרית
- 2 צלחות שטוחות עדינות
█ אופן ההכנה בוריק עם ביצה או תפוח אדמה:
מתחילים בבישול ביצה עלומה: מרתיחים מים, חומץ ומעט מלח בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה לבעבוע עדין.
שוברים ביצה לתוך הצלחת השטוחה ומחליקים אותה בזהירות אל המים מבשלים שלוש דקות, מוציאים בעדינות במרית ומניחים על צלחת שטוחה.
חוזרים על הפרוצדורה עם הביצה השנייה. מניחים לשתיהן להתקרר מעט, בינתיים, פורשים עלה סיגר אחד על משטח עבודה. מחלקים אותו בדמיון לשני משולשים, ומחליקים את הביצה העלומה במרית למשולש אחד. מקפלים בעדינות יתרה, ומהדקים את השוליים בעזרת מעט מים. חוזרים על הפרוצדורה.
מחממים שמן בעומק סנטימטר מקרקעית המחבת, מחליקים לתוכו את שני הבוריקים ומטגנים עד שמזהיב, בערך 3 דקות.
מוציאים במרית, מניחים על נייר סופג ומעבירים לצלחת. מגישים עם כל רוטב עגבניות שעולה בדעתכם, מאיטלקי ועד מטבוחה, מתימני מגורר בפומיה ועד לסלסה מקסיקנית.