Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

בוריק עם ביצה או תפוח אדמה

בוריק עם ביצה או תפוח אדמה | צילום: מתוך מטבח בקלי קלות של ליהי קרויץ

בוריק עם ביצה או תפוח אדמה | צילום: מתוך מטבח בקלי קלות של ליהי קרויץ

0
0

חומרים:

(כמות לשני אנשים)

כלים:

  אופן ההכנה בוריק עם ביצה או תפוח אדמה:

מתחילים בבישול ביצה עלומה: מרתיחים מים, חומץ ומעט מלח בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה לבעבוע עדין.

שוברים ביצה לתוך הצלחת השטוחה ומחליקים אותה בזהירות אל המים מבשלים שלוש דקות, מוציאים בעדינות במרית ומניחים על צלחת שטוחה.

חוזרים על הפרוצדורה עם הביצה השנייה. מניחים לשתיהן להתקרר מעט, בינתיים, פורשים עלה סיגר אחד על משטח עבודה. מחלקים אותו בדמיון לשני משולשים, ומחליקים את הביצה העלומה במרית למשולש אחד. מקפלים בעדינות יתרה, ומהדקים את השוליים בעזרת מעט מים. חוזרים על הפרוצדורה.

מחממים שמן בעומק סנטימטר מקרקעית המחבת, מחליקים לתוכו את שני הבוריקים ומטגנים עד שמזהיב, בערך 3 דקות.

מוציאים במרית, מניחים על נייר סופג ומעבירים לצלחת. מגישים עם כל רוטב עגבניות שעולה בדעתכם, מאיטלקי ועד מטבוחה, מתימני מגורר בפומיה ועד לסלסה מקסיקנית.

תגובות
0
0



Exit mobile version