בריאות | רפואה

במהירות הצנתור

0
0

השבוע עבר החולה ה-1,000 צנתור מוצלח במרכז הרפואי לניאדו # היחידה המצטיינת שהוקמה לפני כשנה וחצי הכפילה את צפי הצנתורים המתוכנן # שיתוף פעולה ייחודי עם מד”א
מאז פתיחתה, במהלך 17 החודשים האחרונים, צונתרו בהצלחה יותר מ-1,000 חולי לב ביחידת הצנתורים בבית החולים לניאדו. טיפול רפואי איכותי מלווה ביחס אישי חם וזמן המתנה נמוך מאד, בנו את מוניטין יחידת הצנתורים בלניאדו כאחת היחידות הטובות בארץ בתחומה.

devices_angio_seal_t180k-n_01.jpg

בשנים האחרונות, הוכח שצינתור בזמן התקף לב חריף ופתיחה מיידית של העורק במהלך הצינתור הינם הטיפול המועדף באוטם שריר הלב.

מספר מועט של בתי חולים בישראל, ערוכים למתן שרות זה 24 שעות ביממה, בשל העלויות הכרוכות בהערכות זו.

בלניאדו מצנתרים באופן מיידי את כל חולי האוטם החריף ללא תלות בחומרתו במשך 24 שעות ביממה כולל שבתות ומועדים, למרות העלויות הגבוהות הכרוכות בכך, בזמן אוטם חריף צונתרו כ-200 חולים בהצלחה מרובה.

החולים, כפי שמעידים מנהלי תחנת מד”א האזורית נהנים מיתרונותיו של מרכז רפואי לניאדו. מטופלים עם בעיות לב מגיעים פעמים רבות מניידת הנט”ן היישר למחלקת טיפול נמרץ לב או למחלקת הצנתורים ועוברים טיפול מיידי. הקרבה הפיזית בין המחלקות והקשר הישיר בין הגורמים המטפלים מקצרת מאד את זמן ההמתנה ופועלת לטובתו של המטופל.

שימוש בטכניקות ומכשירים חדישים תורמים אף הם להצלחת הטיפולים והמחלקה. כך, למשל, עושה בית החולים שימוש נרחב במכשיר ה-angio-seal במהלך צנתורים. המדובר במכשיר המונע דימום, סוגר את העורק ומאפשר לחולה לקום ממיטתו לאחר כשעה.

doctor brandes simcha_100k-n_01.jpg

מנהל היחידה, ד”ר שמחה ברנדס, מסביר: “בסיומו של כל צנתור, יש לסגור את העורק וכדי למנוע דימום, מניח הרופא משקולת לחץ על המפשעה לשעות אחדות. לאחר מכן צריך המטופל לשכב לפחות 6 שעות ללא תזוזה ומבלי לרדת מהמיטה.

“לחולה נגרמת אי נוחות רבה גם בשל הלחץ על המפשעה וגם בשל חוסר האפשרות לרדת מהמיטה. היכולת לקום כשעה לאחר הצנתור חשובה ביותר במיוחד עבור חולים בעלי משקל עודף או הסובלים מסמיכות בדם.

“זו סיבה נוספת לכך שאנו משתמשים במכשיר ה-angio-seal בצנתורים טיפוליים, שיטה זו מורידה במידה ניכרת את הסיבוכים המפשעיתים, מרכזים רפואיים רבים נמנעים משמוש בטפול זה משום יוקרו.

נוחות ובריאות החולה עומדת בראש מעיננו ולכן אנו משתמשים בשיטה זו באופן גורף. סיכם ד”ר שמחה ברנדס.

כרגע שוקד ד”ר ברנדס, על הקמת מחלקת אלקטרופיזיולוגיה, שתטפל בהפרעות קצב ושימוש בקוצבי לב קבועים. הוא מסביר, כי “המטופל ה-1,001, ימשיך לקבל טיפול מקצועי וחם במסגרת המחלקה”.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן