Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

אטריות מוקפצות עם תירס ועוף

0
0

כמעט לכל מטבח יש האטריות שהוא נוהג לעבוד איתן ורבות הן גם הואריאציות לרטבים ולצורות ההכנה.

nudels_corn_180k-n_01.jpg

במזרח קוראים להן נודלס, היהודים האשכנזים קוראים להן לוקשן, בשביל האיטליאנוס הן פסטה (מכל מיני סוגים) וישנם שמות רבים. בכל מקרה המדובר הוא על קומבינציה של איזשהו קמח עם מים ברוב המקרים. יש אטריות מחיטה, שיפון, אורז, שעועית, ביצים, כוסמת, קינואה, תירס, סויה ועוד. כמעט לכל מטבח יש האטריות שהוא נוהג לעבוד איתן ורבות הן גם הואריאציות לרטבים ולצורות ההכנה. כך מתארת ורד לב – מטפלת בתזונה, נטורופטית N.D, באתר “אמא אדמה אבא שמיים” את האיטריות ומביאה גם מתכונים משלה.

האטריות קלות מאד להכנה, ברוב המקרים צריך רק לבשלן על אש נמוכה במים רתוחים למספר דקות, להוסיף איזשהו רוטב, או להקפיץ קצת, או לזרוק למרק ויש ארוחה מוכנה. אין כמעט אדם שאינו אוהב איזושהי ואריאציה של אטריות ובאמת ניתן לשלבן בכל ארוחה, אם כמנה עיקרית כפסטות, במרק או מוקפצים מזרח אסיאתיים, בפשטידות, או כסלט צד לארוחה.

כיום ניתן למצוא בארץ מגוון גדול של אטריות מקמחי דגנים מלאים ואורגניים, בצורות שונות. מי שמעוניין קצת לגוון יכול גם לגשת לחנויות המוכרות מוצרים מהמזרח ולמצוא סוגים שונים של אטריות מעניינות. למתכון מועצת הירקות;

אטריות מוקפצות עם תירס ועוף

חומרים
ל-6 סועדים

1 חבילת אטריות ביצים סיניות 400 גר’
2 כפות שמן שומשום או שמן רגיל
כף ג’ינג’ר קצוץ טרי או כפית זנגוויל יבש
½ ק”ג פלפל אדום חתוך לרצועות
3 בצלים סגולים חתוכים לפרוסות
1 כוס אפונה
1 כוס גרגירי תירס
200 גר’ חזה עוף חתוך לנתחים
¼ כוס סויה
1 בצל ירוק קצוץ דק

ההכנה;

1. מבשלים את האטריות לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
מחממים כף שמן שומשום במחבת גדולה או ווק מטוגנים
את הג’ינג’ר במשך כדקה על אש גבוהה. מוסיפים את הירקות ומטגנים כ-4 דקות. מורידים מהאש ומעבירים לכלי אחסון.

2. מחממים שוב את המחבת עם כף שמן שומשום ומטגנים
את נתחוני העוף במשך כ-3 דקות או עד שיזהיבו. מוסיפים
את האטריות וממשיכים לטגן כ-2 דקות. מוסיפים את
הירקות והסויה וממשיכים לבשל על אש גבוהה כשתי דקות
נוספות.מתקנים את התיבול לפי הטעם.

3. מעטרים בבצל ירוק קצוץ ומגישים חם,

מוגש באדיבות מועצת הירקות.

תגובות
0
0



Exit mobile version