Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

תאנים בגבינת עיזים ורוטב ויניגרט על בסיס בלזמי

0
0

פרי התאנה בתחילת התפתחותו נקרא פגה (“התאנה חנטה פגיה”) ואיסוף התאנים נקרא ארייה. תאנים טריות נמצאות בשווקים מחודש יוני עד אוקטובר. ומשתמשים בהן לאכילה כתאנים טריות או להכנת שימורים,ריבות ודבש-תאנים.
figsandcheese_215k-n_01.jpg

תאנים הן הפרי המתוק ביותר מכל הפירות ו-55% מתכולתן הם סוכר. עץ התאנה, יוצא דופן בהתנהגותו המינית ואינו פורח – פרחי התאנה נמצאים בתוך הפרי עצמו. כיום, מגדלים תאנים בכל ארצות הים התיכון ובעיקר בתורכיה, ביוון, באיטליה ובספרד. בעבר נהגו לאכול את התאנים רק כדבלים (תאנים מיובשות) או גרוגרות. התאנים המשווקות היום הן טריות והתאנים המיובשות מיובאות ארצה בעיקר מטורקיה.

החומרים:

4 תאנים
1/3 חבילה גבינת פרומעז
1/2 שן שום מרוסקת
חלמון של ביצה
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלזמי
1/3 כפית חרדל
1/3 כפית סוכר
10 שקדים קלופים וחתוכים לחתיכות קטנות

אופן ההכנה:

figs_t180k-n_04.jpg

1. טורפים את הגבינה עם חלמון הביצה ועם חצי שן השום המרוסקת.

2. חותכים כל תאנה ל-4 חלקים מבלי להפריד ביניהם.

3. שמים על כל תאנה תערובת של הגבינה ומניחים בצד.

4. מכניסים את השמן, החומץ, החרדל והסוכר לצנצנת ומנערים היטב.

5. שופכים על כל תאנה כף מהתערובת.

6. מטגנים את השקדים במעט חמאה ומפזרים על התאנים את השקדים המטוגנים.

באדיבות: האתר האיטלקי – של יעקב (ג’אקומו) פיאלקוב.

תגובות
0
0



Exit mobile version