Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

קדירת טלה עם תאנים

0
0

מפזרים מעל עלי תימין, יוצקים את היין הנותר ומבשלים כעשרים דקות נוספות. מגישים עם אורז או על מצע קוסקוס.

lamb_casserole _figs_t180k-n_01.jpg

התאנה מתאימה את טעמה לסביבה הקולינרית בה היא שרויה, מתאים להגיש תאנים גם עם גבינות שונות, גם כשהן בניחוח אוזו או עראק, או עם בשרים מעושנים וקינוח, ממולאות בקרם או בגלידה.

החומרים:

2 בצלים,
שמן לטיגון,
½ 1 ק”ג חזה טלה בקוביות,
2 כפות קמח,
מלח ופלפל,
½ 1 כוסות יין אדום יבש,
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים,
500 גרם תאנים בשלות,
עלי תימין.

אופן ההכנה:

figs_t180k-n_03.jpg

פורסים את הבצלים ומטגנים בשמן חם, עד זהוב. מנגבים את קוביות הבשר במגבת נייר, מקמחים במעט קמח ומוסיפים לסיר, מטגנים תוך בחישה בכף עץ.

מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים כוס יין. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה, עד שהבשר מתחיל להתרכך. מוסיפים לסיר חומוס ותאנים חצויות לגובה.

מפזרים מעל עלי תימין, יוצקים את היין הנותר ומבשלים כעשרים דקות נוספות. מגישים עם אורז או על מצע קוסקוס.

תגובות
0
0



Exit mobile version