מתכון נפלא של “השף הלבן” ובכלל את פרי התאנה אוכלים טרי או יבש. הדבלים משמשות כחטיף בפני עצמו וגם כמרכיב בהכנת מאכלים שונים, לבישול עם בשרים שונים ובדברי מאפה.
תאנים ממולאות בשמנת של פעם קרם פרש דבש ושקדים
לפני המתכון כדאי שתדעו כי לתאנה, יש את תכולת המינרלים הגבוהה מכל הפירות: ב-40 גרם פרי יש 244 מ”ג אשלגן (7%) מהצריכה היומית המומלצת, 53 מ”ג. סידן (6%) ו-1.2 מ”ג ברזל. (6%), התאנה היא בעלת תכונות רפואיות רבות ומגוונות: משפרת את הזיכרון, משפרת את פעילות מערכת החיסון, משרה תחושה כללית טובה, ע”י עידוד יצירת תאי-דם לבנים, מבהירה את העור תוך סילוק תאי-עור מתים.
מצרכים;
6 מנות
12 תאנים גדולות ובשלות
למלית:
1 גביע קרם פרש מסדרת השף הלבן
1 גביע שמנת של פעם אורגינל
3 כפות סוכר
6 כפיות דבש
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים וקלויים
מעט קינמון
אופן הכנה;
1. מערבבים בקערית את הקרם פרש, שמנת של פעם וסוכר ומצננים.
2. חותכים כל תאנה לארבע משאירים את ארבעת החלקים מחוברים בבסיס התאנה.
3. שמים בצלחת אישית 2 תאנים וממלאים בתערובת הקרם פרש והשמנת.
4. יוצקים מעל מעט דבש, זורים שקדים וקינמון ומגישים.
מובא באדיבות “השף הלבן”.
Add Comment