המדען הולגר פרוגמן אומר: “נדהמנו לגלות שמספר כה גדול של גנים מעורב בפירוק רקמות אנושיות”…
מדענים פצחו את הקוד הגנטי של החיידק המעורב בגרימת פצעי בגרות, התקדמות שלדבריהם עשויה להוביל לטיפול חדש. הקבוצה הגרמנית מאוניברסטיה בגוטינגן מצאה גנים שמסייעים לחיידק לתקוף ולהרוס מרכיבים של עור אנושי. גנים אחרים שזוהו היו מעורבים בעירור וגירוי דלקתי.
acne_t180k-n_01.jpg
הבנה של הדרך בה החיידק גורם לאקנה עשויה להציע כיוונים חדשים למחקר תרופתי, אומרים המדענים.
פצעי בגרות הינה בעיית עור נפוצה, אשר פוגעת בכ-80% מבני הנוער, אולם עלולה לפגוע גם במבוגרים.
בדרך כלל התופעה מתחילה עם גיל ההתבגרות, כאשר בלוטות עור מייצרות עודפים שומניים. תאי עור מתים ושומן חוסמים את הפורות בפנים, בזרוע העליונה, בגב העליון ובחזה.
מדענים ידעו, כי החיידק פרופיאוניבקטריום אקנס, שבאופן רגיל אינו מזיק, ומצוי ע”פ העור של מבוגרים, לוקח חלק באקנה. חיידק זה, חי בבלוטות המפרישות שמן לתוך זקיקי השיער.
הקבוצה הגרמנית קבעה את רצף כל הגנום של החיידק, וזיהתה בו 2,333 גנים. התפקוד של גנים רבים מתוך הרצף שנקבע עשוי להסביר איך נוצר אקנה. גנים רבים, היוו תכנית מתאר לאנזימים שמפרקים את העור.
המדען הולגר פרוגמן, אומר: “נדהמנו לגלות שמספר כה גדול של גנים מעורב בפירוק רקמות אנושיות.”
acne_180_01.jpg
לדבריו החיידק מתקיים על תוצרי הפירוק האנזימטי של העור.
טיפולים חדשים
“הצעד הבא הוא למצוא תרופה שתפעל באופן ספציפי נגד מערכות אנזימטיות אלה”, לדבריו, לא היה ברור מדוע חלק מאנשים נוטים יותר לאקנה לעומת אנשים אחרים. ייתכן כי הדבר קשור למערכת החיסון.
כאשר החיידק מפרק את העור האנושי פורצת הדלקת. אנו חושבים שמערכת החיסון של כל אדם- שונה”.
לדבריו, של הולגר פרוגמן, של הסיבה לכך שאקנה כה נפוצה בקרב בני נוער עשויה לנבוע מכך שזוהי התקופה בה העור מייצר יותר שמנים, אשר מהם ניזון החיידק.
אליסון דודלי, מנכ”ל קבוצת תמיכה באקנה, אומרת: “זוהי התפתחות מלהיבה לדורות הבאים. ידוע לנו שבני נוער הלוקים בפצעי בגרות עלולים לסבול ממחשבות אובדניות ומדיכאון. פריצת הדרך הזו, מבורכת ותועיל בעתיד, אולם בנתיים, לסובלים מאקנה כדאי לעקוב אחר חוק החודשיים של קבוצת התמיכה. נסו טיפול כל שהוא באקנה למשך חודשיים ואם אין שום שיפור במצבכם, חזרו לרופא ונסו טיפול חלופי. בטוח תמצאו משהו שיעבוד, אז אל יאוש”.
לידיעה בנושא מהבי.בי.סי
הידיעה הובאה באדיבות הידען – בעריכת אבי בליזובסקי
Add Comment