עובד/ת שכיר/ה הנמצא בטיפול פוריות זכאי לזכויות שניתן כמובן לנצל אותן רק אם הדבר ברור וידוע למעביד.
זוגות הנתקלים בקשיים בכניסה להריון בדרך טבעית נקלעים לתחושות של כשלון וחרדה, המלווים לעתים בחשש משיחה על הנושא עם בני משפחה, חברים או אנשי מקצוע. כל אלו מתגברים אם בבדיקות ראשוניות מתגלה אכן בעיית פוריות אצל אחד מבני הזוג או שניהם.
Pregnancy_180k-n_01.jpg
עפרה ליאור, מנכ”ל המרכז הרפואי לפוריות בבית החולים אמריקן מדיקל סנטר בראשון לציון נותנת עשר עצות לסובלים מבעיות פוריות.
1. בשנה הראשונה מתחילת הניסיון להכנס להריון ומהפסקת השימוש באמצעי מניעה (אם נעשה בהם שימוש), מומלץ לנסות רק בדרך הטבעית ולא לפנות לייעוץ. יש לזכור שבכל מחזור חודשי ההסתברות להכנס להריון הינה 20 אחוז בלבד, כך שבהחלט יתכן שגם התהליך הטבעי ייקח זמן והריון יושג רק בניסיון העשירי. יצירת פחדי שווא רק תוריד את סיכויי ההצלחה.
2. במהלך השנה הראשונה לניסיונות מומלץ לכוון את קיום יחסי המין למועד המשוער של הביוץ, שהוא 14 יום לפני קבלת המחזור. מומלץ לקיים יחסי מין מעל פעמיים ביומיים שסמוכים למועד הביוץ, כדי להגדיל את ההסתברות להצלחה.
3. לאחר שנה כדאי לפנות ליעוץ מקצועי. בניגוד לנוהג המקובל להתחיל בבדיקות אצל האישה, מוצע לבצע בדירה במקביל אצל שני בני הזוג, כך שניתן יהיה להתחיל בהקדם בטיפול הנדרש.
4. פוריות נמוכה של הזרע או עקרות אינה באה לידי ביטוי במראהו של נוזל הזרע, כך שקיימת חשיבות לבדיקת הזרע במרפאה כדי לדעת אם הגבר סובל מספירת זרע נמוכה או מהעדר זרע בכלל.
5. למצב הנפשי שבו נמצאים בני הזוג השפעה רבה על סיכויי ההצלחה של הטיפול, ולכן יש להתאזר באורך רוח ולחשוב על התוצאות שיהיו לטיפולים בטווח הארוך ולא על מה יהיה עוד שבוע. המחשבה על הטווח הארוך נותנת את העוצמה הנדרשת לעבור את הטיפולים.
6. טיפולי הפוריות כוללים טיפולים הורמונלים, שעלולים להיות כרוכים בשינויים פתאומיים במצבי הרוח אצל האישה. לפיכך מומלץ לבני הזוג להיות סבלנים זה לזה מעבר לרגיל, ולתמוך אחד בשני ברגעי משבר.
7. בני הזוג זכאים לעמוד על זכותם לקבל מידע מלא על הבדיקות והטיפולים שנעשים בגופם, והם זכאים לבקש פרטים מהרופאים והאחיות המטפלים בהם. למידע יש לרוב השפעה מרגיעה על המטופלים, והוא מהווה מרכיב נוסף בהגדלת סיכויי ההצלחה.
8. בתקופת הטיפולים יש לקחת בחשבון העדרויות מהעבודה ומהבית, ולכן על בני הזוג להחליט האם הם מעונינים לשתף את בני משפחתם או את המעביד בטיפולי הפוריות. בנושא זה לא ניתן לתת המלצה חד משמעית, מאחר והוא מאוד אישי, אולם על שני בני הזוג להיות שלמים עם החלטתם. חשוב לציין שעובד/ת שכיר/ה הנמצא בטיפול פוריות זכאי לזכויות שניתן כמובן לנצל אותן רק אם הדבר ברור וידוע למעביד.
9. לקראת סיום מחזור הטיפול ובסמוך למועד שבו אמור להופיע המחזור החודשי נוטות חלק מהנשים לבצע בדיקות הריון עצמיות, באמצעות ערכות הנרכשות בבתי המרקחת, וזאת לפני בדיקות הדם שקבע הרופא המטפל. אין כל מניעה לבצע בדיקות אלו, אולם יש לזכור שבדיקת הדם אמינה יותר.
10. חשוב שבני הזוג ישתפו פעולה עם הרופאים ולא יבזבזו אנרגיות על התנגדות לטיפול. אם יש מצב של חוסר “כימיה” מוחלט עם הרופא והצוות, עדיף לשנות מטפל.
ניתן לקבל מידע נוסף באתר האינטרנט של המרכז הרפואי לפוריות בשפה האנגלית:
www.global-ivf.com או במוקד הטלפוני 1800200002 (שיחת חינם). כמו כן, ניתן לפנות למרפאות הרשת בראשון לציון, ירושלים, חיפה, אשדוד או באר שבע.
Add Comment