היום: “מפת הזבל של ישראל” שתשורטט על החוף שליד נווה-ים בגודל 200 מטר על 20 מטר. את האירוע יזמו החדונאי הידוע דן חמיצר ועמותת כחול ירוק.
“אנו מכריזים בזאת על הקמת… מדינת הזבל העברית הראשונה” – כך בהכרזה אירונית זו, ייפתח מבצע מיוחד בהשתתפות תושבי חוף הכרמל, עתלית, חיפה, שיאספו זבל כשיסרקו במהלך היום (שלישי) את החוף מקיסריה ועד מבואות חיפה ובו יאספו ב-5,000 שקיות את אשפת החוף שימצאו ויביאו אותן לאזור המפה שיעצבו אמני עין הוד.
המפה בגודל 200 מטר על 20 מטר, תשורטט על החוף שליד נווה-ים, תיקרא “מפת הזבל של ישראל”. את האירוע יזמו החידונאי הידוע דן חמיצר, עמותת כחול ירוק בשיתוף עמותת clean up Israel.
יועץ התקשורת אופיר שפיגל, מהקרן החדשה לישראל – שתי”ל שהוא גוף הנותן סיוע לארגונים לשינוי חברתי, מסר, ל”כאן נעים”, כי מטרת המיזם היא למקד את שימת הלב במצבו הנורא של החוף הישראלי, בהרס האקולוגי השיטתי של מדינת ישראל ובתרבות הקלוקלת של הישראלי המזהם, בניסיון לעורר את דעת הקהל למחדלי ההרס, ההשמדה והזיהום שפושים בכל מקום בארץ.
chamizer dan_100k-n_01.jpg
החלטנו ליצור סמל מזעזע שיקבץ סביבו את אלה שמודאגים ואיכפת להם ויבייש את הפוגעים ש”לא שמים”…
במקום גם ייערך מופע מיוחד של צניחה חופשית אל בינות הררי זבל מדינתנו הדוויה. קייקים נושאי זבל ים ינחתו במקום… ועוד.
ליד “המדינה” תוצב במה מעליה יינשאו דברים בטכס עצוב ברוח הסיסמה: “לא משאירים ארץ פצועה מאחור”.
מבצע האיסוף יתקיים כאמור, היום, בין השעות 9:00 ל-12:00 המארגנים, קוראים לכל מי שמעוניין לקחת חלק ולעזור או סתם להגיע ולהזדהות עם המאבק לאיכות הסביבה, בשעה 17:30 ייערך בחוף נווה ים, האירוע המרכזי.
Add Comment