היוזם חבר המועצה אדיר בנימיני; “המצב הנוכחי שיוצר תחרות פרועה בין חברי האופוזיציה שיעודד את החברים להגיש כמה שיותר הצעות כמה שיותר מהר הוא מגיש, לא בריא”
adir_binyamini_100k-n_02.jpg
יו”ר סיעת שינוי במועצת העיר, חבר המועצה אדיר בנימיני, פועל למען הגדלת מספר ההצעות לסדר המותרות להעלאה בכל ישיבת מועצה. לפי החוק הנוכחי, מותר להעלות עד 4 הצעות לסדר בכל ישיבת מועצה, כאשר ישנה עדיפות לסיעת האופוזיציה ומועד הגשת ההצעה על פי המפתח של: “כל הקודם זוכה”.
עד כה היה קיים “הסכם ג’נטלמני” בין ארבעת חברי האופוזיציה: קרן, רוזנווסר בנימיני וללום, כי לכל אחד מהם תוקצה הצעה לסדר אחת בכל ישיבה – כעת עם ההתרחבות של המערך האופוציונרי של העיר, צפויות תחרות בין נציגי האופוזיציה על האפשרות להגיש הצעות לסדר בישיבות המועצה, מכיוון שההיצע קטן מהביקוש.
leibovitch_ilan_100k-n_01.jpg
אדיר בנימיני, רואה בהגשת הצעות לסדר את הכלי היחיד שעומר לרשותו של חבר מועצה, המאפשר לו להעלות נושא לסדר היום הציבורי. אומנם יש לחברי המועצה אפשרות להגיש שאילתות אולם הן מוקראות מהכתב ואינן מאפשרות אמצעי ביטוי אמיתי.
אי לכך ובהתאם לזאת, פנה בנימיני לח”כ אילן ליבוביץ, במטרה שיזום קידום לחוק שיקבע, כי לכל חבר מועצה שלסיעתו אין ייצוג בועדת ההנהלה, תובטח מינימום של הצעה לסדר אחת, אותה יוכל להעלות בכל ישיבה. זאת בדומה לסעיף המבטיח את הזכות להגיש שתי שאילתות בכל ישיבה, בלי קשר לכמות השאילתות שמועלות.
בנימיני: “המצב הנוכחי שיוצר תחרות פרועה בין חברי האופוזיציה שיעודד את החברים להגיש כמה שיותר הצעות כמה שיותר מהר הוא מגיש, לא בריא. עד שיתוקן החוק הנוכחי יש לתת עדיפות לשתי הסיעות הגדולות באופוזיציה בהגשת הצעות לסדר”.
Add Comment