תבלו את מזונותיך בקינמון. ניתן להוסיף את התבלין למאפים שונים, למשקאות חמים, לשפשף אותו על תבשילי עוף או לפזר אותו מעל פופקורן חם.
cinnamon_cake_180k-n_01.jpg
אם ברצונכם להפוך את מזונכם לבריא יותר, הוסיפו לו קינמון. במחקר שנערך באחרונה, נמצא שתבלין הקינמון, עשוי להוריד את ריכוזי הסוכר והכולסטרול בדם. אם כך, תבל את מזונותיך בקינמון. ניתן להוסיף את התבלין למאפים שונים, למשקאות חמים, לשפשף אותו על תבשילי עוף או לפזר אותו מעל פופקורן חם. במתכון זה, של עוגיות קינמון, ניתן להשתמש בנייר אפייה ואז אין צורך לשמן את התבנית.
החומרים:
כף קמח
בצק עלים (עלה ברוחב 15 ס”מ)
4 כפות סוכר
כף קינמון
כף שמן
אופן ההכנה:
מפזרים את הקמח על משטח חלק ומרדדים את הבצק באמצעות מערוך עד להכפלת שטחו.
מפזרים על הבצק את הסוכר והקינמון ומעבירים שוב את המערוך על הבצק להחדרת הסוכר והקינמון לבצק.
מגלגלים את הבצק עד לקבלת גליל מהודק לקבלת עוגיות בצורת שבלול, או מגלגלים משני הצדדים לקבלת עוגיות בצורת משקפיים.
פורסים את הגליל לפרוסות בעובי 2 ס”מ, משמנים תבנית אפייה ומניחים את העוגיות על התבנית, תוך הקפדה על רווח בין עוגייה לעוגייה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני במשך כ-25 דקות עד להשחמת הבצק.
הערות גיוון;
ניתן להשתמש בנייר אפייה ואז אין צורך לשמן את התבנית.
במקום סוכר וקינמון ניתן למרוח על הבצק ריבה, שוקולד למריחה, ממרח תמרים, אגוזים וכד’.
__________
המתכון פורסם לראשונה ב”זכויות בעלי-חיים השבוע”, שבועון אינטרנט לזכויות בעלי-חיים. להרשמה לשבועון לחצו כאן.