
לקומפוט הזה שתי גרסאות שונות האחת מבוססת על ‘פירות יבשים’ והשנייה על ‘פירות טריים’ בעונה. בכל אחת מהגרסאות מתקבל קינוח בעל טעם נפלא ומרענן בימות הקיץ החמים, הניגר במורד הגרון בקרירות ונימוח בפה משרה טעם גן-עדן עלי אדמות.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
█ קומפוט פירות יבשים
המצרכים;
- 250 גר’ שזיפים יבשים
- 250 גר’ משמש יבש
- 250 גר’ תפוח עץ
- 250 גר’ צימוקים
- 2 מקלות קינמון
- מעט מסמרי ציפורן
- חצי כוס סוכר
- אינסטנט פודינג לפי הטעם (וניל, תות או פירות).

אופן ההכנה;
להרתיח את כל המרכיבים ב-2.5 ליטר מים, למעט האינסטנט פודינג עד לריכוך של כל הפירות.
כשצונן לערבב את ה”אינסטנט פודינג” עם כוס מים רתוחים, להוסיף לסיר ולבחוש היטב.
█ קומפוט פירות טריים
המצרכים;
- כוס שזיפים טריים חתוכים לקוביות
- כוס משמש טרי חתוך לקוביות
- כוס תפוח עץ טרי חתוך לקוביות
- כוס ענבים
- כוס אפרסקים חתוכים לקוביות
- 2 מקלות קינמון
- מעט מסמרי ציפורן
- כוס חצי סוכר (ניתן להוסיף או לגרוע לפי המתיקות הרצויה)
- אינסטנט פודינג לפי הטעם (וניל, תות או פירות).
אופן ההכנה;
להרתיח את כל המרכיבים בכ-2 ליטר מים למעט האינסטנט פודינג עד לריכוך של כל הפירות כשצונן לערבב את ה”אינסטנט פודינג” עם כוס מים רתוחים, להוסיף לסיר ולבחוש היטב.
הערה; אפשר להוסיף כל פרי שתרצו למעט פרי הדר.
יש להגיש צונן.
Add Comment