עלותו הכוללת נאמדת בכ-33 מיליון ₪ ועד כה נבנה בו השלב הראשון, הכולל גן הרפתקאות גדול, משטח ספורט עממי וחניון.
park netanya_t180k-n_01.jpg
שלב נוסף של פארק נתניה – יוצא לדרך, לאחר שראש העירייה, מרים פיירברג-אכר, השיגה תרומה של כ-300,000 דולר, לטובת המשך הפרוייקט.
ההחלטה לאיזה מן השלבים יופנו הכספים, אמורה להתקבל בפגישה שתערך בימים הקרובים בין נציגי העירייה ונציגי ק.ק.ל, השותפה לפרוייקט.
מרים פיירברג-אכר, ראש העירייה, ציינה השבוע, כי היא ממשיכה במאמציה לגיוס כספים לעיר, וזאת על מנת להמשיך בתנופת הפיתוח בנתניה. “במיוחד חשוב לי” ציינה פיירברג, “לפתח את פארק נתניה, שמאז הקמתו הוא מהווה אבן שואבת לילדים רבים בנתניה.”
miryam_fireberg_100k-n_01.jpg
“פארק נתניה” נבנה כידוע מסביב ל”שלולית החורף” ואמור להוות את אחת מן הריאות הירוקות של העיר. הפארק משלב בין שלולית החורף וערכי טבע נוספים לבין פארק אורבני, עשיר בפעילויות ובמתקנים.
עלותו הכוללת נאמדת בכ-33 מיליון ₪ ועד כה נבנה בו השלב הראשון, הכולל גן הרפתקאות גדול, משטח ספורט עממי וחניון.
בשלבים מאוחרים יותר, מתכננת העירייה לפתח מערכות מרחביות נוספות שיכללו גינון, מערכת דרכים ושבילים וכן כ-15 אלמנטים נקודתיים כגון; אמפיתאטרון פתוח למופעים ואירועים, מקומות תצפית, אזורי פיקניק, אזורי משחק, גנים ייחודיים, גם חי וכו’.
את הפארק תכנן פרופ’ גדעון שריג, מי שיזם ותכנן פרוייקטים כבדי משקל כמו פארק הירקון, פארק רעננה, טיילת בגן הלאומי כפר נחום, טרמינל כפר נחום, הגן הלאומי ציפורי, פארק הכרמל ועוד.
Add Comment