כך עולה ממחקר שנחשף היום בכנס שיווק בשר ביוזמת מועצת הבשר, אמב”ל (ארגון מגדלי בקר לבשר במרעה) והתאחדות מגדלי הבקר
צריכת בשר בקר תמנע סרטן, כך עולה ממחקר של ד”ר יואב אהרוני, חוקר ביחידה לבקר לבשר במכון לבעלי חיים במכון וולקני.
מן המחקר עולה, כי צריכת בשר בקר המועשר ב-CLA יכול למנוע סרטן, כך דווח בכנס שיווק בשר שהתקיים, היום (שני), ביוזמת מועצת הבשר, אמב”ל (ארגון מגדלי בקר לבשר במרעה) והתאחדות מגדלי הבקר בישראל.
(CLA: Conjugated Linoleic Acid)- חומצה לינוליאית מצומדת הינה חומצה הנוצרת משילוב של שומן ממקור צימחי ושל חיידקי הקיבה של מעלי הגירה. החומצה נספגת בבשר ובחלב של הפרות וכאשר בני האדם צורכים אותם היא נספגת בגופם.
בשר וחלב מועשרים ב-CLA הופכים לכאלה בזכות תזונה נכונה של הבקר. “בעבר, הבקר רעה במרעה הטבעי וכך הוגנו אנשים מפני סרטן.
“עם התפתחות הטכנולוגיה והרצון להפיק יותר חלב מכל פרה, החלו להזין את הפרות בצורה מלאכותית ואז פחתה ההגנה עקב ירידת ה-CLA בבשר ובחלב שנצרכו.
“במחקר התגלה, כי בשומן התת-עורי של הבקר קיים ריכוז גבוה של CLA. הרכב המזון שתאכל הפרה ישפיע על כמות ה-CLA בחלב ובבשר שלה” – הסביר ד”ר יואב אהרוני.
הגילוי לגבי CLA התגלה במהלך מחקר שבדק את הנתון, כי הפרות והכבשים אינם לוקים בסרטן העטין בניגוד לעכברים ולבני אדם.
ה-CLA מונע את התפתחות השלבים הראשונים של הסרטן. במחקר, הוכח דבר זה לגבי סרטן השד וגם לגבי סרטן המעי הגס. עוד התגלה במחקר, כי ככל שיש יותר CLA כך ישנו ריכוז גבוה יותר של ויטמין E אשר גם מעריך את חיי המדף של הבשר.
חיים דיין, מנכ”ל אמב”ל (ארגון מגדלי בקר לבשר במרעה) ממארגני הכנס, אמר, כי מבחינת מגדלי הבקר, גילוי זה מהווה מנוף בלתי רגיל לשינוי תדמיתי של בשר הבקר בקרב ציבור הצרכנים אשר יביא לשינוי במודעות לגבי צריכת בשר בקר טרי ובריא.
“סביר להניח, כי עם התקדמות המחקרים בתחום ה-CLA יגדיל הצרכן הישראלי את צריכת הבשר הטרי” התלהב דיין.
Add Comment