Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

תיאוריית הפנדלים

0
0

תיאוריה על בעיטות ההכרעה מ-11 מטרים. התיאוריה, קובעת שישנה חוקיות בכל מה שקובע לזהות המנצחת, יש היררכיה ברורה של מנצחות בכל מה שנוגע למשחקי אליפות אירופה והגביע העולמי.
meler_180_t_006.jpg

לרגל שלבי ההכרעה ביורו 2004, ברצוני להציג כאן תיאוריה על בעיטות ההכרעה מ-11 מטרים. התיאוריה, קובעת שישנה חוקיות בכל מה שקובע לזהות המנצחת, יש היררכיה ברורה של מנצחות בכל מה שנוגע למשחקי אליפות אירופה והגביע העולמי. לעולם לא תנצח נבחרת בדרג נמוך יותר נבחרת בדרג גבוה יותר והדבר בכלל לא תלוי בזמן. על מנת לא לסבך בפרטים יותר מדי אביא דוגמאות מנבחרות אירופאיות שמשחקות כעת ביורו.

בדרג הראשון עומדת נבחרת צ’כיה. צ’כיה, או במהדורה המוקדמת שלה צ’כוסלובקיה, ניצחה בפנדלים את מערב גרמניה דאז וגרמניה של היום בגמר יורו 1976 ואת צרפת ביורו 1996.

בדרג השני עומדת נבחרת גרמניה. זו, ניצחה בפנדלים את צרפת במונדיאל 1982 ואת אנגליה במונדיאל 1990 וביורו 1996.

penalty kick_england_t180k-n_01.jpg

בדרג השלישי עומדות נבחרות אנגליה וצרפת. אנגליה, ניצחה את ספרד ביורו 1996 וצרפת ניצחה את הולנד ביורו 1996 ואת איטליה במונדיאל 1998.

בדרג הרביעי עומדות נבחרות ספרד ואיטליה. זו, ניצחה את הולנד ביורו 2000, יתכן שאיטליה שייכת לדרג החמישי… ספרד ניצחה את דנמרק ביורו 1984.

בדרג החמישי עומדת נבחרת דנמרק. דנמרק, ניצחה את הולנד בפנדלים ביורו 1992.

בדרג השישי והאחרון, עומדת נבחרת הולנד, שהפסידה בכל פעם, כשגיעה למשחקי ההכרעה בפנדלים. שוערה הוותיק ארווין ואן דר סר, ספג כמעט כל פנדל שנבעט לעברו כששיחק בנבחרתו. זכור לי גם שאותו גורל היה לו כשאיאקס הפסידה בפנדלים בגמר ליגת האלופות ב-1996 ליובנטוס. הדבר מרמז במפורש שאם הולנד תעפיל לשלב הבא, הנבחרת היריבה ממש לא צריכה להתרגש ממנה בהכרעה מן הפנדלים.

nono gomes_t180k-n_01.jpg

אראה לכם דוגמאות מדהימות על התיאוריה:

1. צ’כיה, ניצחה כאמור, את גרמניה ב-76’ שניצחה את צרפת ב-82’. מכאן כשצ’כיה כשעמדה לבעוט פנדלים מול צרפת ב-96’ היא הייתה אמורה לנצח לפי התיאוריה ואכן כך היה.

2. כאמור אין תלות בזמן ואפשר ללכת אחורה וקדימה. צרפת ניצחה את איטליה במונדיאל 98’, איטליה, ניצחה את הולנד ביורו 2000. מכאן שצרפת כשעמדה לבעוט פנדלים מול הולנד ביורו 1996 היא שהייתה אמורה לנצח לפי התיאוריה ואכן כך היה.

מדהים, נכון?

ערב טוב בצהרים

נחזור לביצה המקומית שלנו. כמובטח אני מביא כעת חלק מפניני הכדורגלן העבר המפואר והשדר המתחיל כיום עודד מכנס, בעונת השידורים הראשונה שלו ברדיו האזורי “אמצע הדרך”. אפשר בהחלט להתייחס אליו בסלחנות מכיוון שמדובר באגדה נתנייתית לכל דבר ושוב צריך לא לשכוח, כי מדובר אחרי הכול בשדר מתחיל…

oded mahnes_t180k-n_01.jpg

מכנס, ראיין בזמנו את גידי דודי, מנהלה של הפועל ירושלים בכדורסל, יום אחד לאחר זכיית הקבוצה ביול”ב קאפ. מכנס, ביקש מדודי שיעביר את מכשירו הסלולרי למאמן שרון דרוקר.

שדרנו הבלתי מנומס או מנוסה ה”ה מכנס, לא אמר לדרוקר, שהוא בשידור. דרוקר, שהיה כמובן ב”היי” באותו יום היה משוכנע שמכנס ביוזמתו טלפן לדרוקר, על מנת לברכו על ההישג ולמרות שאין ביניהם שום קשרים אישיים.

המאמן הנרגש כל כך מסר למכנס, שהוא העריץ אותו כילד פתח תקואי, כששיחק מכנס במכבי פתח תקוה ומסר לו בשידור ומכאן לאוזני המאזינים את מספר הפלאפון האישי שלו על מנת שיוכלו לדבר ללא תלות במכשירו של דודי. ללא ספק אירוע מביך…

מכנס, נכנס לעיתים לקיבעון מחשבתי כשהוא נכנס לאולפן. הוא החליף את רז זהבי, פעם אחת בצוהרי יום שישי. מכנס, ששידר בדרך קבע בערב , בירך כל מרואיין בברכת “ערב טוב” ובאופן מביך גם אף אחד מהמרואיינים גם לא העמיד אותו על טעותו…

דוגמא נוספת לקיבעון. במהלך השבוע, בדרך קבע משה פרימו היה מגיש את התוכנית יום לאחר מכנס. לכן מכנס, היה מסיים את תוכניתו באמירה שמחר ינחה משה פרימו את התוכנית.

moshe_primo_t180_01.jpg

מכנס ששידר את התוכנית יום לפני שבועות חזר פעמיים על כך שפרימו ינחה את התוכנית מחר למרות ושהיה ברור שלא תהיה תוכנית למחרת באותו רגע. לפרימו, כמובן היו תוכניות אחרות לחג…

הטעות הכי נפוצה אצל מכנס, היא העלאת אוהדים לשידור. העוזר של מכנס בשידור, העורך המוסיקלי שי בניטה, היה מבקש מהמאזינים שרוצים לדבר עם מכנס, להתקשר למספר מסוים שלדעתי-הערכתי התחנה עם עוד חברה סלולרית מקבלת -כנראה- ממנו תמלוגים. לא פעם התברר למכנס, ש”נגמר לו הזמן” ואז המאזינים לא עלו לשידור, הוא לעיתים התנצל ולעיתים שכח מכך. לא משנה, העיקר שהתחנה הרוויחה.

רגע, אז אולי בעצם לא מדובר בטעות?

תגובות
0
0



Exit mobile version