תאגיד משתלות חישתיל חושף לקראת פסטיבל התבלין את שני התבלינים שבמסגרת פסטיבל התבלינים יערכו 18 ארועי בישול והרצאות ברחבי הארץ.
mizuna_t180k-n_01.jpg
לקראת פסטיבל התבלין, שיפתח ב-20 ביוני, חושף תאגיד משתלות חישתיל שני צמחי תבלין חדשים בארץ: ראשד ומיזונה. מני שדמי, מנהל השיווק של תאגיד משתלות חישתיל, מציג את צמחי התבלין החדשים: טעמם של עלי הראשד (Garden Cress) הוא כשל חרדל חריף. העלים משמים כתוספת חריפה ומעודנת לסלט והזרעים להכנת ירקות כבושים. אבקה מעלי הראשד משמשת לתיבול תבשילי בשר.
עלי הראשד, נראים כגזורים ובצורת נוצה, בצבע ירוק כחלחל. הצמח פורח בחודשים מרץ עד מאי (אך מהעלים ניתן כמובן להנות כל השנה). הוא גדל לגובה של 30-60 ס”מ ורוחבו מגיע ל-20 ס”מ.
מומלץ, לגדל אותו בחצי צל עד שמש מלאה, בערוגה מנוקזת או אדנית.
צמח הראשד נזקק להשקיה בהיקף בינוני. קטיף העלים חייב להתבצע בעזרת כלי חד ובצורה מבוקרת תוך הקפדה על השארת נוף וגבעולים בגובה 10 ס”מ לכל הפחות.
lepisat _Garden Cress_100k-n_01.jpg
צמח התבלין השני שיחשף בפסטיבל הוא מיזונה (Brassica Rapa var Mizuna( טעמם של עלי המיזונה הוא נטרלי והם טובים לסלט וכתוספת דקורטיבית למנות ראשונות ועיקריות. עלי המיזונה משוננים ומאורכים בצבע ירוק בהיר.
המיזונה גדלה לגובה ולרוחב של 25 ס”מ. יש לגדל אותה בצל חלקי והיא דורשת השקייה מרובה. קטיף העלים חייב להתבצע בעזרת כלי חד ובצורה מבוקרת, תוך הקפדה על השארת נוף וגבעולים בגובה 10 ס”מ לכל הפחות.
פסטיבל התבלין של תאגיד משתלות חישתיל ו”מחלבות גד” יפתח ב-20 ביוני וימשך עד 9 ביולי. בשלושת ימי השישי שבתקופת הפסטיבל יערכו סדנאות להכנת מאכלים על בסיס צמחי תבלין בהדרכת השפים של “פרתם – הדרכות וארועים קולינרים” והרצאות על ערכם הבריאותי של צמחי התבלין מפי נסים קריספיל.
כל הארועים פתוחים לקהל ללא תשלום.
למידע ניתן לפנות למוקד הטלפוני: 03-9075000.
Add Comment