תלמידי חטה”ב וכיתות ו’ שובתים במחאה על הפנייתם לבי”ס ברעננה; תביעת הורי התלמידים מבית הספר בר אילן לספק לילדיהם תנאי לימוד הוגנים נראית בעיניהם יותר מסבירה.
kfar-yona bar-ilan_t180k-n_01.jpg
80 תלמידי חטיבת הביניים “נתיב מרים” בכפר יונה, יחד עם 35 תלמידי כיתות ו’ בבית הספר היסודי “בר אילן” ביישוב, משביתים את הלימודים מאז יום חמישי האחרון. הורי התלמידים מתכננים לעלות לירושלים ולהביע את מחאתם מול משרדי הממשלה (מחרתיים) יום רביעי, השבוע.
השביתה, כפי שעולה מדברי ועד ההורים, פרצה על רקע של מתקן שאינו ראוי לדעתם לשמש ללימודים ועל העדר חלופה אחרת ללימודי 85 תלמידים דתיים תושבי הכפר – בשנת הלימודים הבאה.
זאת מאחר שמשרד החינוך, שסגר את החטיבה, מפנה את התלמידים ללמוד בביה”ס “עמית כפר בתיה” ברעננה, המרוחק כ-40 דקות נסיעה מהיישוב.
התלמידים ייאלצו לנדוד מדי יום, לעיר רעננה, מכיוון שעיריית נתניה, הקרובה יותר, לכפר יונה, אינה מוכנה לקלוט אותם בבתי הספר בעיר.
אבישי ברעם, מסיעת “שינוי” במועצת כפר יונה, מסר לאתר כאן נעים, כי: “במקורות נכתב אם אין קמח אין תורה, אצלנו להבדיל, אם אין כסף אין תורה. זאת כמובן רק לצבורים מסוימים ומוגדרים.
תביעת הורי התלמידים מבית הספר ’בר אילן’ לספק לילדיהם תנאי לימוד הוגנים נראית בעיניהם יותר מסבירה.
avishay_baram_100k-n_01.jpg
סבירות זו, עולה כאשר מתברר שמועצת כפר יונה, יזמה בניית בית ספר חרדי חדש בסמוך ל”בר אילן” והיא משתתפת באופן פעיל באחזקתו. למרבית האבסורד, בית הספר החרדי נסמך ומחובר לרשת החשמל של בית הספר ’בר אילן’…
כלומר; הטענה ש’אין כסף’ ואין אמצעים עבור חטיבת דתית היא נכונה בעירבון מאוד מוגבל ורק כשמדובר בציבור דתי רגיל. אולם כשמדובר בציבור חרדי (שיש לו שני נציגים במועצת הכפר) לפתע מתגלים מקורות מימון; יש כסף, יש תבר”ים, ויש הסעות לתמידים ואפילו שלא כולם תושבי כפר יונה.
חבר מועצת כפר יונה אבישי ברעם, יודע לספר, כי “פניתי לעיריית נתניה, בבקשה לאפשר לימודי החטיבה הדתית אצלם ואני מקווה שגם ח”כ אילן שלגי יו”ר ועדת החינוך של הכנסת יתערב בעניין. הרי הדעת לא סובלת ש-85 תלמידים לא ילמדו בגלל גחמות פוליטיות”.