Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

מתכוני ענבים

0
0

הענבים נשמרים היטב בקירור והשימוש בהם מגוון, למאכל טרי, למיץ, ללפתנים, להכנת מרקחות, ריבות או דבש-ענבים,וכן למאפים וכתוספת לעוף ולדגים אפויים.

grapes_100k-n_02.jpg

תמצית מיץ ענבים

חומרים:

1ק”ג ענבים )אדומים ועסיסיים(
ספל מים
½1 ספל סוכר

אופן ההכנה:

שמים את הענבים והמים לתוך סיר ומועכים אותם. מבשלים עד שהקליפות מתרככות. מסננים, מוסיפים את הסוכר למיץ ומחממים עד לנקודת הרתיחה.

מגישים ½ כוס מיץ ענבים ו-2/1 כוס מי סודה.
אפשר להחזיק את המיץ לזמן מה במקרר.

אורז בענבים

חומרים:

1 כוס אורז
½2 כוסות חלב
כוס סוכר
קורט מלח
2 כוסות ענבים
סוכר וניל
קליפת לימון מגורדת
קצף משתי ביצים.

grapes_t180k-n_03.jpg

אופן ההכנה:

מבשלים את האורז בחלב. מתבלים בסוכר ובמלח ומקררים. מוסיפים את הענבים ושאר התבלינים, מערבבים בקצף. מחלקים לצלוחיות, מקשטים כל מנה בדובדבן או בתות.

סלט ענבים מימוזה

החומרים:

200 גרם ענבים שחורים
1 ראש חסה
200 גרם גבינה צהובה
1 פלפל ירוק
1 פלפל אדום (גמבה)
1 כף מיץ לימון (או כף חומץ הדרים)
מלח
פלפל
4 כפות חרדל
2 כפות שמן

אופן ההכנה:

חותכים את הגמבה, החסה והפלפלים לרצועות דקות, מפרידים את הענבים מהאשכול ומערבבים הכל יחד בתוספת מיץ הלימון, המלח, הפלפל והחרדל. מוסיפים מעט שמן ומפזרים למעלה רצועות גבינה צהובה.

* המתכון מובא מתוך אתר מועצת הפירות

תגובות
0
0



Exit mobile version