הענבים נשמרים היטב בקירור והשימוש בהם מגוון, למאכל טרי, למיץ, ללפתנים, להכנת מרקחות, ריבות או דבש-ענבים,וכן למאפים וכתוספת לעוף ולדגים אפויים.
grapes_100k-n_02.jpg
תמצית מיץ ענבים
חומרים:
1ק”ג ענבים )אדומים ועסיסיים(
ספל מים
½1 ספל סוכר
אופן ההכנה:
שמים את הענבים והמים לתוך סיר ומועכים אותם. מבשלים עד שהקליפות מתרככות. מסננים, מוסיפים את הסוכר למיץ ומחממים עד לנקודת הרתיחה.
מגישים ½ כוס מיץ ענבים ו-2/1 כוס מי סודה.
אפשר להחזיק את המיץ לזמן מה במקרר.
אורז בענבים
חומרים:
1 כוס אורז
½2 כוסות חלב
כוס סוכר
קורט מלח
2 כוסות ענבים
סוכר וניל
קליפת לימון מגורדת
קצף משתי ביצים.
grapes_t180k-n_03.jpg
אופן ההכנה:
מבשלים את האורז בחלב. מתבלים בסוכר ובמלח ומקררים. מוסיפים את הענבים ושאר התבלינים, מערבבים בקצף. מחלקים לצלוחיות, מקשטים כל מנה בדובדבן או בתות.
סלט ענבים מימוזה
החומרים:
200 גרם ענבים שחורים
1 ראש חסה
200 גרם גבינה צהובה
1 פלפל ירוק
1 פלפל אדום (גמבה)
1 כף מיץ לימון (או כף חומץ הדרים)
מלח
פלפל
4 כפות חרדל
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
חותכים את הגמבה, החסה והפלפלים לרצועות דקות, מפרידים את הענבים מהאשכול ומערבבים הכל יחד בתוספת מיץ הלימון, המלח, הפלפל והחרדל. מוסיפים מעט שמן ומפזרים למעלה רצועות גבינה צהובה.
* המתכון מובא מתוך אתר מועצת הפירות