עונת שיווק הדובדבן תתארך השנה. תחת המותג “חלום” משווק בית האריזה “פירות הגולן” דובדבן איכותי בצבעו וגודלו – ממטעי צפון הגולן
golan_cherry_t180_01_id=4739_01.jpg
תחת המותג “חלום” משווק בית האריזה והקירור “פירות הגולן” את פרי הדובדבן המובחר, בצבעו וגודלו, ממטעי צפון רמת הגולן- באריזת קרטון מעוצבת במשקל של 350 ג”ר ה”חלום”, מוצע לצרכנים כמתנה לאירועים וכקישוט לשולחן הסעודה, ומחליף את ה”בונבוניירה” המסורתית.
הדובדבן הממותג כ”חלום” גדל רק ברמות הגיאוגרפיות הגבוהות, בשל צריכת מנות קור לגידולו מטופח לפרי מובחר- בריא, יפה, מתוק ואיכותי במיוחד.
יוסי נקש, מנכ”ל “פירות הגולן”, מסר, כי השנה יקטפו כ-1,200 טון דובדבנים בארץ. עוד אומר נקש, כי השנה ישנה ירידה ביבול, כתוצאה מאביב קר מהרגיל, אבל מסיבה זו דווקא איכות הדובדבן תהייה גבוה יותר.
Nakash_yossi_100k-n_02.jpg
נקש, מדגיש, כי הודות לאמצעי קירור, אריזה ושיטות גידול פרי מתקדמים ב”פירות גולן” התארכה עונת הדובדבן באופן משמעותי והקטיף מתחיל בחודש מאי ומסתיים באוגוסט”.
כ-75% מיבול הדובדבנים בארץ גדל בגולן. השאר בהרי ירושלים, גליל עליון וגליל מערבי. היקף ענף הדובדבן, בשוק במחיר לצרכן הסופי הוא בין 25 ל-35 מיליון ₪.
הדובדבן, הוא פרי אדום ולכן בעל ערכים תזונתיים רבים וחיוניים כמו: הטבה לראייה, לכולסטרול. הדובדבן, מכיל כמות נכבדה של ויטמין C וביופלבונואידים (חומרי הצבע בפרי), שמגבירים את ספיגת הויטמין ונושאים את נוגדי החמצון שבו עד לכלי הדם הזעירים ביותר בגוף (כמו; נימי העיניים).
ב-100 גרם דובדבן יש 65 קלוריות, 225 מ”ג אשלגן (מסייע לתפקוד השרירים, לעצבים ולאזימים שמייצרים אנרגיה), 80 מ”ג בטא קרוטן (נגזרת של ויטמין A, מסייעת בשיקום רקמות העור ולשיפור הראייה), 8-10 מ”ג ויטמין C (נוגד חמצון, גם הוא מסייע בשיפור הראייה), 22 מ”ג סידן ו-18 מ”ג זרחן (שילובם תורם לספיגת סידן מוגברת בגוף).
ברפואה הסינית מומלץ, הדובדבן לחיזוק מערכת החיסון והראייה, לסובלים מדלקות חוזרות ונשנות בדרכי הנשימה ולבעלי נטייה לצבירת נוזלים בגוף.
קטיף הדובדבן, ברמת הגולן ימשך כ-4-5 שבועות. בתחילת העשור, שווק רוב הפרי כפרי מבכיר ממאי ועד אמצע יוני. כתוצאה מפיתוח טכנולוגיית האיסום, כניסת זנים אפילים יותר ושמירת שרשרת הקירור, הענף משווק כיום מחודש מאי ועד לתחילת אוגוסט.
Cherry_t180k-n_01.jpg
בשנים האחרונות עבר ענף הדובדבן מהפך – מענף קטן ולא משמעותי בשוק הפירות הישראלי, לענף איכותי עם זנים איכותיים וכושר איסום פרי, כאשר כ-50% מיבול הדובדבן (והגודגדן) המובחרים בארץ, גדלים ברמת הגולן ונארזים בבית האריזה “פירות הגולן”.
ברמת הגולן נטועים סה”כ כ-1500 דונם מטעי דובדבן (לבן ואדום). מטעי הדובדבן דורשים: גובה רב של 800-1000 מ’ מעל פני הים, מיקרו אקלים מתאים-צינון במשך שעות ארוכות, יובש ביום ולחות בלילה, ידע מקצועי-גיזום נכון והפרייה מתאימה.
המדינות המובילות בגידול דובדבן הן; איטליה, צרפת ואזור אורגון בארה”ב. בישראל, היבולים גבוהים יותר מאירופה כמעט בטון אחת, בשל המיקרו אקלים, המתאים באזור קונטרה, ברמת הגולן.
Add Comment