השף ליאון אלקלעי יילמד את צופי ערוץ 10, בתוכנית בישולים מיוחדת לחג השבועות בין היתר איך פשטידת בצק עלים, גבינות ועגבניות שרי
לזניה עגבניות, מוצרלה וריקוטה, שבלולי בורקס, סופלה פלפל קלוי אלה ועוד מתכונים שיוצגו ויילמד השף ליאון אלקלעי את צופי ערוץ 10, את כל הסודות להכנת מאפים ומאכלי גבינות, בתוכנית בישולים מיוחדת לחג השבועות
החומרים:
1 חבילת בצק עלים 400 גרם
20 יחידות עגבניות שרי חצויות
3 ענפי בזיליקום טרי
1 כפית אורגנו
1 כפית זעתר
100 גרם גבינה בולגרית 5%
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
100 גרם גבינה צפתית
זיתים שחורים מקומטים
שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה;
מרדדים את הבצק וחותכים לרצועות ברוחב 2 ס”מ.
משמנים תבנית פאי 28 ומסביב מגלגלים רצועת בצק בקוטר התבנית. מפרדים את התבנית ברצועות בצק בצורת שתי וערב.
מפזרים את העגבניות עם הצד החתוך למעלה בין רצועות הבצק.
מפזרים את שלושת סוגי הגבינה מעל.
מעטרים בזיתים מגולענים. קורעים את עלי הבזיליקום ומפזרים מעל תבלינים.
בוזקים מעל מעט שמן זית.
אופים בתנור חם ב-180 מעלות עד להזהבה.
Add Comment