חג שבועות

מה כמה? ’שבע’ עוגות גבינה ל’שבועות’

0
0

לפניכם רשימה נפלאה של עוגות מהממות בטעמן, אחת יותר מהשניה, מהקונדיטורית המדופלמת ’סבתא נאוה’ – מהקל
מה כמה? ’שבע’ עוגות גבינה ל’שבועות’
Cheesecakes_t180k-n_001.jpg

רק אתמול העלנו את הכלים של פסח לאפסון ממושך וכבר ’שבועות’ בפתח ומה מתאים יותר ל’שבועות’ מעוגות גבינה? לפניכם רשימה נפלאה של עוגות מהממות בטעמן, אחת יותר מהשניה, מהקונדיטורית המדופלמת ’סבתא נאוה’. שבע עוגות, לשבעה שבועות של ספירה. אפשר לנסות אותן אחת, אחת, עוגה לכל שבוע. את המוצלחת מביניהן, תוכלו לאפות לימי החג, לכבוד הגברים השבים עם אשמורת הבוקר, מליל השימורים, של לימוד התורה.

עוגת גבינה קלאסית

למי שמפחד מעוגות מסובכות, מתאים מאד המרשם הבא.

החומרים:
6 ביצים מופרדות
180 גרם מחמאה
½1 כוסות סוכר
2 יחידות סוכר ווניל
מיץ מלימון סחוט
750 גרם גבינה לבנה
4 כפות מלאות קמח אוסם

אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים והסוכר, עד לקבלת קצף קשה ויציב.

מערבבים את יתר החומרים בכלי נפרד ומאחדים בתנועת עטיפה את שתי התערובות לעיסה אחידה.

שופכים לתבנית 26 משומנת ואופים כ-50 דק’ בחום בינוני.

*לקבלת מרקם טעים במיוחד, מומלץ להניח בתוך התנור את תבנית העוגה, בתוך תבנית נוספת, מלאה במים. המים מוסיפים לחות, שמשפרת מאד את טעמה של העוגה.

עוגת גבינה בשלוש שכבות

העוגה הזו, אמנם מורכבת משלוש שכבות, אבל היא לא מסובכת כמו שהיא נראית והתוצאה משובבת חיך ועין.

החומרים לתחתית:
1 כוס פירורי ביסקוויטים
4 כפות מרגרינה מומסת

אופן הכנת התחתית:
מערבבים יחד, שוטחים ומהדקים על גבי תחתית של תבנית. ממתינים שיצטנן מעט.

החומרים למלית:
½ ק”ג גבינה לבנה
1 שמנת חמוצה
2 כפות קמח
2 ביצים
½ כוס סוכר

אופן הכנת המלית:
בוחשים הכל יחד, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

שופכים על התחתית ואופים בחום בינוני, כ-45 דקות.

החומרים לציפוי:
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפות סוכר

אופן ההכנה:
מערבבים ויוצקים ע”ג העוגה, בעודה חמה ואופים כחמש דקות נוספות.

עוגת גבינה מפוארת – גולת הכותרת!

למביני העניין ומשקיענים בלבד!!!

החומרים לטורט:
7 ביצים מופרדות
7 כפות סוכר
7 כפות קמח רגיל, לא גדושות

אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר, עד לקבלת קצף יציב ונוקשה ומוסיפים את הקמח בתנועות עטיפה.

אופים בחום בינוני, עד להזהבה.

החומרים לשכבה השנייה:
2 יחידות שמנת מתוקה
2 כוסות חלב
2 אינסטנט פודינג ווניל
2 גביעי גבינה
1 קופסא אננס משומר

אופן ההכנה:
מקציפים את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג.

כשמסמיך, מוסיפים את הגבינה וממשיכים להקציף, עד לקבלת קצפת אחידה.

שופכים ע”ג הטורט האפוי ומסדרים אננס משומר מלמעלה.

החומרים לשכבה השלישית:
מיץ מקופסת האננס
¼ כוס מים
2 כפות סוכר
1 ¼ כפות קורנפלור

אופן ההכנה:
מבשלים את המיץ המשומר, הסוכר והקורנפלור, עד לקבלת דייסה סמיכה. מסירים מהגז ושופכים ע”ג העוגה מלמעלה.

מצננים במקרר.

עוגת גבינה קרה בצורת מנסרה

עוגה ללא אפיה, ממש קלה ומאד מרשימה בתוצאה.

החומרים:
1 חבילה ביסקוויטים מסוג פתי בר
1 גביע גבינה לבנה 9%
1 גביע גבינה לבנה %½
1 חבילה מרגרינה/מחמאה
¾ כוס סוכר
מספר טיפות תמצית ווניל
מספר טיפות תמצית רום
1 ביצה

אופן ההכנה:
פורסים נייר פרגמנט ע”ג תבנית שטוחה גדולה.

טובלים את הביסקוויטים בזה אחר זה ב-1/3 כוס יין אדום מתוק.

מסדרים 18 יחידות ב-3 שורות של 6.

מורחים מחצית מכמות המילוי ע”ג הביסקוויטים ושוב, מכסים בשכבה נוספת באותו האופן. שופכים את המחצית הנותרת של המילוי מלמעלה, מרימים את קצוות הנייר, מקפלים לצורת משולש ומהדקים היטב, על מנת שהנייר יחזיק את התוכן.

מכניסים למקרר לשעה.

החומרים לציפוי:
2 כפות קקאו
2 כפות חלב
2 כפות סוכר
¼ חב’ מרגרינה
1 חלמון

אופן ההכנה:
מבשלים את הקקאו, החלב והסוכר, עד לרתיחה ומסירים מהאש.

מוסיפים את המרגרינה והחלמון תוך כדי ערבוב מהיר ואחיד.

כשהעוגה הצטננה דיה, מוציאים, מקלפים את הנייר ופורסים למשולשים נאים.

עוגת גבינה בשני שלבים

שלב ראשון – חומרים:
6 ביצים מופרדות
6 כפות סוכר
3 כפות שמן
2 כפות אבקת אפייה
6 כפות קמח

אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר, עד לקבלת קצף יציב ונוקשה.

מערבבים את החלמונים עם השמן, אבקת האפייה והקמח.

מאחדים את התערובות בתנועת עטיפה.

1/3 מהתערובת שופכים לתבנית 26 עגולה ומשומנת.

שלב שני – חומרים:
3 גביעים גבינה לבנה
½ כוס סוכר
1 סוכר ווניל
½ כפית תמצית ווניל
מעט קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה:
ל2/3 הנותרים מהתערובת, מוסיפים את הגבינה, הסוכר, הסוכר ווניל, תמצית ווניל וקליפת הלימון ומערבבים.

שופכים ע”ג שכבת הבצק שבתבנית ואופים בחום בינוני, עד להשחמה.

עוגת פירות וגבינה בשני שלבים

עוגה מאד חיננית ומאד מאד מרעננת!

החומרים לשלב הראשון:
1 חלמון
½ חבילה מרגרינה
1 כף שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
1 כוס קמח אוסם
1 קופסא ליפתן אפרסקים או משמשים

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים, מלבד הלפתן ומרפדים בעיסה, תבנית 26 משומנת מראש.

מסדרים בצורה נאה את הפירות ע”ג הבצק ואופים בחום בינוני, עד להזהבה.

החומרים לשלב השני:
5 חלבונים
4 חלמונים
1 כוס סוכר
1 כף קורנפלור
1 תמצית וניל
4 גביעים שמנת חמוצה

אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עם ½ כוס סוכר, עד לקבלת קצף נוקשה ויציב.

בנפרד, מערבבים את החלמונים, ½ כוס סוכר, הקורנפלור, תמצית הווניל והשמנת החמוצה, עד לקבלת תערובת אחידה.

מצרפים את הקצף בתנועות עטיפה ושופכים ע”ג העוגה האפויה.

אופים בשנית, בחום בינוני, עד להזהבה.

עוגת גבינה דיאטטית (יחסית)

למי, שממש מנסה לשמור על הגזרה ובכל זאת לא רוצה לפספס את אווירת החג, מוצעת העוגה הבאה. אבל תזכרו שאמרתי ’דיאטטית יחסית’!

החומרים:
4 ביצים מופרדות
4 כפות קורנפלור
4 כפות לבן
4 כפות אינסטנט פודינג ווניל
¾ כוס סוכר
3 גביעי גבינה 5%

אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עם 1/3 מכמות הסוכר, עד לקבלת קצף נוקשה ויציב.

מערבבים בנפרד את שאר החומרים ומצרפים בתועות עטיפה את הקצף.

שופכים לתבנית 26 משומנת ואופים בחום בינוני, כ-45 דקות.

החומרים לציפוי:
1 שמנת מתוקה
מה שנותר מהאינסטנט פודינג ווניל
½ כוס חלב

אופן ההכנה:
מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג והחלב ומצפים את העוגה.

* הכותבת יערה הולצמן, למדה עיצוב, ועבדה בתור ארט-דירקטורית וקופירייטרית במשרדי פרסום שונים. כיום היא עסוקה בעיקר בגידול ילדים, בישול וספונג’ה, ובין לבין היא גם “חוטאת” בכתיבה.

* המאמר מובא באדיבות אתר aish של “אש התורה” שהיא רשת בינלאומית וא-פוליטית של מרכזים לחינוך יהודי.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

דילוג לתוכן