Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

אפרסקים ביין מוסקאט ונענע מוגשים עם קיימאק

0
0

הקיימאק במקור הוא למעשה מעדן העשוי משומן החלב הטרי ישר מן הפרה, האנגלים נוהגים להגישו בתוספת ריבה על הסקונס בשעת התה. קיימות מספר גרסאות להכנת הקיימאק להלן אחת מהן.
peach_180k-n_02.jpg

מצרכים:

10 מנות
10 אפרסקים מהזן הלבן
3 כוסות יין מוסקט לבן
1/2- 3/4 כוס סוכר
6 גבעולי נענע טריים
1 מקל וניל חצוי
3 פרוסות לימון עם קליפה

לקיימאק:

1 מכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
3 כפות סוכר
1 גביע קרם פרש מסדרת השף הלבן
1 גביע שמנת של פעם 27%

לעיטור:

עלי נענע טריים

אופן ההכנה:

מרתיחים בסיר גדול מים, מכניסים את האפרסקים לתוכו, מביאים שוב לרתיחה, מעבירים את האפרסקים לקערת מים קרים ומקררים 2 דקות, מסננים וקולפים, חוצים את האפרסקים, מסירים את הגלעין ומניחים בצד.

שמים בסיר בישול שטוח ורחב יין מוסקט, סוכר, נענע, מקל וניל ופרוסות לימון, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות.
מוציאים את האפרסקים מהסיר בעזרת כף מחוררת ומעבירים לתבנית בשכבה אחת.

מבשלים את הסירופ עד שיסמיך מעט מסירים מהאש, מוציאים את הנענע, מקל הוניל והלימון ומקררים. יוצקים על האפרסקים ומקררים למשך לילה.

להכנת הקיימאק:

מקציפים את השמנת העמידה עם הסוכר לקצפת יציבה, מערבבים בקערה את הקרם פרש והשמנת של פעם ומקפלים לתוכם את הקצפת עד לקבלת קצפת אחידה.

להגשה:

שמים בצלחת הגשה עמוקה חצאי אפרסקים ומעט מרוטב היין והקיימאק, מעטרים בעלי נענע ומגישים

מתוך אתר השף הלבן של תנובה

תגובות
0
0



Exit mobile version