Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

מאפה ירקות וגבינת צאן בניחוח ים תיכוני

0
0

נכון שהמאפה מכיל הרבה ירקות אך הוא רחוק מאוד מלהיות דיאטתי, אבל הטעם הנפלא המעקצץ את החיך שווה הקרבה (חד פעמית) של ויתור לכמות הקלוריות, נסו ותהנו
vagtabels-cheese_pie_180_01.jpg

המצרכים: ל-10 מנות

לבצק:

3/4 1 כוסות קמח
150 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
1 ביצה

למלית:

2 חצילים קלופים וחתוכים לרצועות
4 קישואים חתוכים לרצועות
שמן לטיגון חצי עמוק
4 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
מלח, פלפל שחור גרוס
1 גליל קולאז’ פרומעז פרוסה
1/2 כוס זיתים שחורים קצוצים
1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
100 גרם קולאז’ מסוג קצ’קבל מגוררת
1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (טימין, ריחן, אורגנו)
1/2 1 מיכליםשמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
3 ביצים
2 כפות קמח
100 גרם בולגרית פיראוס מפוררת
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ משומנת

אופן ההכנה:

שמים במעבד מזון קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה ומעבדים מספר שניות לקבלת כדור בצק, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעתיים.

מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה לעלה עגול בקוטר 28 ס”מ’ מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים ךתחתית התבנית ולדפנות, מקררים שעה.

מטגנים את החצילים והקישואים, כל ירק בנפרד, עד להזהבה, שמים על נייר סופג לספיגת עודף השומן רצוי להחליף את הנייר מספר פעמים. חותכים את הפלפלים לרצועות ושמים במסננת לניקוז הנוזלים.

מחממים תנור לחום בינוני גבוה (200 צ) מסדרים על הבצק את הירקות מתבלים במלח ובפלפל. מסדרים מעל את גבינת הפרומעז, הזיתים, העגבניות, קולאז’ קצ’קבל ועשבי תיבול.

טורפים בקערה שמנת, ביצים קמח וגבינה בולגרית ויוצקים לתבנית.
אופים כ-45 דקות. עד שהמאפה מזהיב. ממתינים 20 דקותפ פורסים למנות ומגישים.

מתוך אתר השף הלבן של תנובה

תגובות
0
0



Exit mobile version