המחזור ה-32 בליגת-העל; מכבי תל אביב – מכבי נתניה באצטדיון “בלומפילד” בת”א (18:35).
האם יירד המסך על משחקי מכבי נתניה, כבר היום, מחזור אחד לסיום העונה או שנחזה בדרמה שתימשך עוד שבוע, עד לדקה ה-90 תרתי משמע? אליבא דעטר, הכל עדיין פתוח ואם תנצח נתניה הערב בבלומפילד את הצהובים התל אביביים, לא תנשור קבוצתו לליגת המשנה.
boaron_100_2004_01.jpg
zarfati_100_2004_01.jpg
לא נעסוק כרגע, בתעצומות הנפש של עטר, אלא במשחק הערב; כשהמאמן ייאלץ לבצע שינויים בהרכב הקלאסי של הקבוצה זאת בגלל “מכת פציעות” לא צפוייה ברגעי המבחן הקשים כל כך לקבוצה; אילן בוארון, אסף בן-מוחה וגיא צרפתי, ייעדרו.
את מקומו של בוארון כמגן השמאלי יתפוס אסי וסיהון. מלאדן קובאצ’יץ’, עשוי לפתוח במקומו של גיא צרפתי, הפצוע.
עטר, ככל הנראה, לא יוכל התעלם משובו של אמיר שלח, לאחר שריצה עונש ההרחקה.
ישראל זביטי, ייפתח ככל הנראה, במקומו של אבי אלפסי, הפצוע בכף רגלו.
גם שיבוצו של אמיר טגה, בהרכב הפותח עדיין לוט בערפל. טגה, שבר את שתי אצבעותיו במשחק קט-רגל, חש אתמול בטוב והודיע, כי הוא כשיר לפתוח בהרכב, הצוות המקצועי עשוי במידה ויוחלט ולא לשבצו להחליפו בישראל זביטי.
במערך בקדמי, לא יחול שינוי דרסטי והשחקנים ישמעאל אדו ורוסלאן לוברסקי, ממשיכים לקבל קרידיט מחוסר ברירה.
המארחים יקבלו את נתניה בפנים צהובות; נתניה, תמיד היוותה יריב עיקש שגרם לא אחת “נזק” ומפח נפש למועדון התל אביבי, עכשיו מאמינים, בת”א יוכלו “לסגור חשבון” עם הצהובים מנתניה. ניצחון גם יעניק סיכוי טוב מאד לתפוס את המקום השני המעניק כרטיס למוקדמות ליגת האלופות בעונה הבאה.
eli_biton_100_01.jpg
מכבי תל אביב מועדדת מהמאזן של אחרי ארבעה משחקים בלי הפסד, הכוללים שלוש תוצאות תיקו – כשהאחרונה שבהן בשבוע שעבר ב-1:1 באשדוד.
את המאמן קלינגר, מטרידה פציעתו של קובי מוסא, הסובל מרגישות בברך, ולמרות זאת הצליח לקיים אימון מלא ובעקבות כך, ייפתח בעמדת המגן הימני.
השחקן היחידי של מכבי ת”א שלא נמצא בסגל, בגלל פציעה, הוא הקשר אורן זיתוני. לעומתו, תמיר כהן, יוכל לשחק. גם ברוך דגו, מוכן וכשיר למשחק.
לפי שעה עדיין לא החליט קלינגר, אם יפתח בקישור עם אלדו אדורנו, או שיעניק ללירן כהן, קרדיט נוסף. המאמן קלינגר, מאמין בניצחון מוחץ על נתניה, בכל מקרה, בשני המשחקים שקיימו הקבוצות העונה, ניצחה מכבי תל אביב בשיעור 0:1.
ההרכב המשוער של מכבי תל אביב: לירן שטראובר, קובי מוסא (ג’ון פנטסיל), טל בן חיים (אבי סטרול), משה מישאלוב, סאלם אבו סיאם; תמיר כהן, ברונו רייס, ברוך דגו (ארז מסיקה), אלדו אדורנו (לירן כהן); אנדריאס פרוחננקובס, אלי ביטון.
ההרכב משוער של נתניה: ניקולאס טאובר, אמיר שלח, ולדימיר קוז’ול (אורי אוזן), אורי אוזן (ליאור גניש), אסי וסיהון, אבי אלפסי, רביד גזל, מלאדן קובצ’יץ’, אמיר טגה (ישראל זביטי), רוסלן לוברסקי, ישמעאל אדו
tgovot_l_180_003.jpg
Atar_Reuven_k-n_100X105_03.jpg
עטר, הסביר השבוע לאיציק גניש, מ”חדשות נתניה” מאיפה הוא שואב את האמונה: “זה האופי שלי, תמיד הייתי אופטימי מטבעי. אחרי המשחק בבאר שבע באמת הרגשתי לא טוב, אבל עשיתי את כל החשבונות וחזרתי להאמין. רציתי להעביר את המסר הזה לשחקנים. גם כשחקן התנהגתי ככה, זה מעין לקיחת מנהיגות שכזאת”.
nir_klinger_100_001.jpg
ניר קלינגר, מאמן מכבי תל אביב, אמר לוואי-נט, לקראת המשחק בשבת: “אני מניח שיש לשחקנים רצון לסיים במקום השני. המערכת, הבהירה את זה חד משמעית לכל השחקנים וגם הם יודעים שזו הפרנסה שלהם. יהיה לשחקנים שלנו עתיד טוב יותר אם נסיים במקום השני ונוכל לשחק באירופה. כולם מודעים לזה. יש לנו משחק קשה, אבל אני חושב שמכבי תל אביב תבוא מאד נחושה למשחק הזה”.
בנוגע לטענות של בני סכנין, לפיה הם לא סומכים על שום קבוצה שתשחק נגד מכבי נתניה אמר קלינגר: “כמאמן אני לא צריך, לא רוצה וזה לא תפקידי להתייחס ולהיגרר אחרי דברים. סך הכל לסכנין יש את המטרות שלה ולנו יש את המטרות שלנו. סכנין היא קבוצה טובה וספורטיבית וגם אנחנו הוכחנו שאנחנו כאלה. אני מאחל לסכנין שתישאר בליגה ואנחנו רוצים להשיג את המטרות שלנו בלי שום קשר לזה”.
ori_ozan_100_2004_01.jpg
הקפטן הנתנייתי אורי אוזן התייחס למשחק החשוב ואמר ל-ONE: “זה משחק שכל מילה עליו היא מיותרת. אם אנחנו לא מנצחים אנחנו יורדים ליגה, אין פה שום מקום לפרשנויות, כל בר דעת רואה את זה בטבלה ואני לא צריך לתת שום הסברים נוספים. אנחנו נבוא לעשות את המקסימום, ונקווה להידבק באמונה של עטר שכל הזמן אומר לנו שהכל אפשרי. אני מאמין שנדע לעשות את העבודה כמו שצריך, אני לא מזלזל במכבי ת”א אבל לדעתי במשחק הזה הכל תלוי רק בנו ועדיף לא לדבר הרבה”.
על חסרונם של חבריו הפצועים אומר הקפטן אוזן: “מבלי לזלזל בשחקני ההרכב הפצועים, עובדתית ניצחנו את הפועל ת”א ללא שלושה שחקני הגנה קבועים. אני מאמין, שמי שיעלה למשחק יודע שאנחנו חייבים לנצח ואפילו תיקו לא מספיק עבורנו. נכון שאילן בוארון, שחקן חשוב, אבל בסופו של דבר גם למכבי ת”א למיטב ידיעתי חסרים כמה שחקנים כך שזה מתאזן”.
willner_liron_100_04.jpg
חלוץ מכבי נתניה, לירון וילנר, אמר: “למרות שהמשחק לא תלוי רק בנו אלא גם בקבוצות האחרות, המאמן ראובן עטר, הכניס בנו את האמונה שאם ננצח שני משחקים נישאר בליגה. נקווה שהוא צודק, ואנחנו צריכים לעשות את העבודה. רק לפני שבועיים, היינו עם הראש למטה ועכשיו הטבלה נראית קצת אחרת, אנחנו גם במומנטום טוב”.
הקשר רביד גזל: “אנחנו מתפללים שסכנין ואשדוד יפסידו, כשאנחנו מצידנו חייבים לנצח בשבת ובכך להעביר את ההכרעה למחזור האחרון”.
תמיר כהן, מכבי תל אביב, אמר לקראת המשחק: “מצפה לנו, משחק סופר קשה. אנחנו מודעים לעובדה שללא קשר לתוצאת המשחק, מכבי נתניה עשויה לרדת ליגה, אבל אנחנו לא מתעניינים במצבן של קבוצות אחרות. לנו יש את המטרות והשאיפות שלנו, ואנחנו רוצים לעמוד בהן”.
________
חלק מהתגובות וחלק מהתמונות – הובאו באדיבות אתר ONE:
צילום המאמן קלינגר: אור שפונדר, מאתר תחיית מתים
Add Comment