גבינות מחלב כבשים מספקות באופן טבעי פי 2 יותר סידן מגבינות אחרות גבינות מחלב כבשים עשירות יותר בחלבון חלב כבשים מכיל פי 2 יותר ברזל מחלב פרה חלב כבשים עשיר יותר בויטמינים A ניאצין, ריבופלאבין, טיאמין, B12 וויטמין C
סלט ירוק עם גבינת גליל מחלב כבשים
מצרכים: (ל 4 מנות)
manara_salad_180k-n_01.jpg
200 גרם גבינת גליל או גבינת רוקפור (מחלב כבשים טהור)
2 חסות מסוגים שונים
צרור ריחן או רוקט
100 גרם אגוזי מלך
¼ שן שום כתושה
מעט מלח גס
2 כפות שמן תירס
לימון אחד
אופן ההכנה:
רוחצים את החסה ומייבשים וקורעים לפיסות. גוזרים את הריחן או הרוקט ומוסיפים.
לפני ההגשה מגררים בפומפיה גסה את הגבינה מעל הסלט. מטגנים את האגוזים והשום, בוזקים מלח בחסכנות ומוסיפים לסלט.
מגישים עם פלחי לימון.
סלט אספרגוס אגוזים וגבינות צאן
יש להגיש את הסלט כמנה ראשונה, על מצע של חסה לסוגיה השונים עם מעט רוטב וניגרט.
rcpy5.jpg
מצרכים:(ל 6 מנות)
250 גרם גבינת צאן – פטה, קשקבל
3 ראשי חסה (מסוגים שונים) חתוכים דק
1 חבילת אספרגוס טרי או קפוא, רצוי דק
20 גבעולי בצל ירוק קצוצים
½ חבילה פטרוזיליה
1 פלפל אדום מתוק
200 גרם אגוזי פקאן
לרוטב:
½ כפית שום כתוש
מיץ מ- ½ לימון
3 כפות שמן זית
¼ כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
חותכים את האספרגוס לפיסות באורך 3 סנטימטרים. מרתיחים מי מלח ומבשלים בהם את האספרגוס, ללא מכסה, 2 דקות. מצננים מיד מתחת למי ברז זורמים.
קורעים לפיסות את עלי החסה לסוגיהם השונים, פורסים דק את הבצל והפלפל האדום. את הפטרוזיליה תולשים מהגבעולים ומוסיפים את העלים השלמים.
חותכים את הגבינות לקוביות קטנות, מערבבים את הכול בעדינות, קוצצים גס את האגוזים ומפזרים למעלה, מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט לפני ההגשה.
מוגש באדיבות: אתר הנוקדים – עזיזה
Add Comment