בדיקות סינון שמיעה חינם ייערכו במכוני השמיעה של בתי -החולים: שיבא תל השומר, בני ציון בחיפה והדסה (עין כרם והר הצופים) בירושלים.
הקשיבו טוב; היום שלישי, כ’ אייר תשס”ד, 11.5.04, מציינים את יום המודעות הארצי לשמיעה; משרד הבריאות מדווח, כי קיימת ירידה בשמיעה אצל כ-10 אחוזים, מן האוכלוסיה בישראל.
Listening_t180_2004_id=4681_01.jpg
לרגל יום המודעות הארצי לשמיעה, מדגישים במשרד הבריאות, כי מניעה, איתור מוקדם, טיפול ושיקום מאפשרים שמירה על השמיעה ועל איכות החיים. ובכלל כיום, קיימים אמצעים יעילים לשיפור השמיעה.
במסגרת “יום המודעות לשמיעה” יתקיימו אירועים רבים ביניהם: בדיקות שמיעה בכנסת, לחברי כנסת ולעובדים, יום עיון במרכז הירידים בתל-אביב, בדיקות סינון שמיעה חינם במספר בתי חולים בארץ ובמכוני שמיעה, וכמו כן ניתן יהיה לקבל מידע ב”קו פתוח” שמפעילים שירותי בריאות כללית ובית החולים שיבא בתל-השומר.
כיום, ניתן להקל על הסובלים מליקוי שמיעה באמצעות מכשירי שמיעה שונים ויעילים, אולם הרתיעה היא עדין גדולה, בעיקר בקרב זקנים אך גם בקרב לא מעט צעירים. רבים מן הסובלים מליקוי שמיעה מסרבים להכיר בליקוי זה, דבר הגורם למבוכה רבה להם, לבני משפחתם ולסובבים אותם.
ear_t180_01.jpg
מטרת “יום המודעות לשמיעה” נועד לנתץ את המיתוסים הקיימים בנושא זה ולהגביר את המודעות של הסובלים, אולם גם של הסובבים אותם, לגילוי יתר הבנה וסבלנות.
ל”יום המודעות לשמיעה” שותפים משרדי הבריאות, החינוך, הרווחה, איכות הסביבה, הביטוח לאומי, שירותי בריאות כללית, עמותת שק”ל, אוניברסיטת תל-אביב, מכון השמיעה בבית-חולים שיבא וגופים נוספים.
במסגרת יום המודעות שיתקיים היום שלישי 11.5.04, ייערכו:
קו פתוח למומחים בתחום השמיעה בשעות 11:00-14:00 במוקד שירותי בריאות כללית – טלפון כללית *CALL 2700 מכל טלפון.
יום עיון בנושא “שמיעה מינקות ועד שיבה” – בשעות 9:30-18:00 בגני התערוכה בתל אביב, ביתן 10 (הכניסה חופשית).
בדיקת סינון שמיעה חינם ייערכו במכוני השמיעה של בתי -החולים:
שיבא תל השומר, בני ציון בחיפה והדסה (עין כרם והר הצופים) בירושלים.
מומחים ממכון השמיעה של בית החולים “שיבא” בתל השומר יענו לרשות הקהל בטלפון 03-5305000 בין השעות 19:00-16:00.
פרטים נוספים על ארועי היום ועל בדיקות סינון השמיעה חינם ניתן למצוא באתר האינטרנט: www.health.gov.il ובמוקד המידע כללית CALL *2700 מכל טלפון.
שאלות נוספות יש לפנות לאחיה קמרה, מארגון “בקול”, טלפון: 6413887-050