השבוע תפתח מסעדת ’טיאן’ בבית הגדול על כביש ויתקין-ביתן אהרון.
מסעדת ’טיאן’ שוכנת בתוך מבנה היסטורי, שעבר שיפוץ והתקשט באלמנטים עכשיוויים, תוך שמירה מכסימלית על הצביון ההיסטורי של הבית.
paul_chef_Restaurant_tien_t180_01.jpg
בעלי המסעדה הם ירון אדירי וטל שטיגליץ, שניהם תושבי האזור, כשעל התפריט – השף פול אסנהיים.
בתפריט יצירות בבשר, דגים, פירות ים, פסטות, ומבחר מנות אחרונות, כולן ברמה, בהקפדה ובאיכות האסנהיימית הידועה.
“הסגנון – אומר אסנהיים, הוא כפרי סטייל פרובנס. זה לא אמר שיהיו במסעדה ערמות של קש, אבל זה אומר שיהיה לחם כפרי, מרק דגים, פטריות שחורות, אספרגוס ובעיקר מנות גדולות מהמקובל היום, ואוכל קצת יותר כבד”.
בכניסה למסעדה נבנה בר גדול מאוד, בו יוגשו משקאות בליווי טאפסים.
בימי הקיץ, יוצבו שלחנות גם ברחבת הכניסה – תחת כיפת השמים. האזור העשיר בצמחיה ארץ ישראלית יואר בשעת ערב בתאורה ייחודית.
סה”כ מקומות ישיבה במסעדת הבית הגדול – כ-60 בתוך המסעדה, 60 במתחם הבר ועוד כ-150 ברחבת הכניסה.
פול אסנהיים, הוא תושב תל מונד, עד לאחרונה, היה שותף בקייטרינג ’שטרן ואסנהיים’, ובעבר שימש כשף במסעדות רבות בארץ ובחו”ל, ביניהן הקלאב מד, אלהמברה ולה גסטרונום.
הבית הגדול, שוכן בתוך שמורת טבע מוכרזת. בחצר האחורית של המסעדה ישנו עץ חרוב שגילו למעלה מ-900 שנה. בשדרת הברושים הסמוכה שוכנת באופן קבע להקת תוכים (מסוג דררות).
Restaurant_Big_Home_t180_01.jpg
“בית הראשונים” נבנה במאה הקודמת על ידי אנטואן בישרה טיאן, ערבי מרוני מיפו, שהיה אחד מבעלי האדמות באזור. הבית שימש אותו כשבא לגבות את חלקו מיבול האריסים שעיבדו את הקרקע.
עם מותו עברו הבית והאדמות לנכד מישל טיאן, שמכר את אדמותיו ליהושע חנקין בשנת 1927. בתחילה התגורר בבית שומר מטעם הקק”ל בשם שאול קרבל ובשנת 1930 עלו לבית 20 חלוצים והקימו נקודת התיישבות עברית ראשונה בעמק חפר.
בשנת 1933 עברו החלוצים למגורי קבע בכפר ויתקין והבית שימש כתחנת משטרה וכבסיס אימונים לקורסי מפקדים של ההגנה.