מתכונעים לחגים ומועדים לשירות קוראי כאן נעים:
מנה ראשונה: ארטישוק מתובל
החומרים:
4 ארטישוקים
מיץ לימון מלימון וחצי
3 כפיות פפריקה
כפית מלח
חצי כפית פלפל
אופן ההכנה:
שוטפים את הארטישוקים ומורידים את הגבעולים. מורידים את העלים הקשים חוצים לשניים ומסירים את השערות הפנימיות.
מעבירים לסיר ומכסים במים. מבשלים באש גבוהה, בסיר מכוסה, עד לרתיחה.
מוסיפים את מיץ הלימון, הפפריקה, המלח והפלפל. מבשלים על אש נמוכה כ- 40 דקות בסיר לחץ או כשעתיים בסיר רגיל. מסננים ומגישים חם.
מרק בצל
החומרים:
ק”ג בצל
רבע כוס שמן זית
2 ליטר מים
כוס יין לבן
4 כפות אבקת מרק בצל (פרווה)
4 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה:
חותכים את הבצל לפרוסות דקות, ומטגנים בשמן כעשר דקות בתוך סיר, עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כשעה.
מומלץ להגיש עם קרוטונים.
מנה עיקרית: תפוחי-אדמה מוקרמים בחלב קוקוס ותרד
החומרים:
4 תפוחי-אדמה גדולים
3 בצלים
4 שיני שום
כף שמן לטיגון
500 גרם תרד קפוא, לאחר הפשרה
200 גרם חלב קוקוס (חצי פחית שימורים)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
עוטפים את תפוחי-האדמה בנייר כסף, ואופים בתנור כשעה וחצי בחום בינוני.
קוצצים את הבצל ואת השום ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את התרד, ומטגנים תוך ערבוב כשלוש דקות. מוסיפים את חלב הקוקוס, מתבלים במלח ופלפל.
מטגנים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה במשך שלוש דקות ומורידים מהאש.
חוצים כל תפוח אדמה לשניים ויוצקים מהרוטב סמיך על כל מחצית.
מגישים חם.
אספרגוס בשזיפים ושקדים
החומרים:
200 גרם שזיפים שחורים יבשים
2 קופסאות אספרגוס
50 גרם מרגרינה בטעם חמאה
4 כפות סוכר
100 גרם שקדים
מיץ מלימון גדול
3 כפות שמן זית
7 שיני שום
אופן ההכנה:
משרים את השקדים בקערת מים רותחים, ולאחר מספר דקות מסננים ומקלפים את השקדים. שוטפים את השזיפים ומחרצנים אותם; מסננים את האספרגוס ומניחים בצלחת הגשה.
ממיסים על אש קטנה את המרגרינה ומוסיפים את הסוכר. מוסיפים את השזיפים, את השום, את השקדים, את מיץ לימון וכן 2-3 כפות מים.
מבשלים כעשר דקות, תוך כדי בחישה. מוסיפים את שמן הזית ובוחשים. מסירים מהאש ויוצקים על האספרגוס; מגישים חם.
תוספת שנייה: כרוב אדום ביין
החומרים:
חצי ראש כרוב אדום
1 בצל
4 כפות מרגרינה
רבע כוס חומץ
כוס וחצי ין אדום
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל
1 כף ריבה
אופן ההכנה:
חותכים את הכרוב לרצועות דקות. קוצצים את הבצל. מטגנים את הבצל במרגרינה בסיר עד להתרככות הבצל, מוסיפים את רצועות הכרוב, ומטגנים בסיר מכוסה כעשר דקות, עד להתרככות חלקית של הכרוב.
מוספים את החומץ, היין, המלח הפלפל והריבה ומערבבים. מבשלים בסיר מכוסה כשעה וחצי על אש קטנה, עד להתרככות הכרוב.
משפרים תיבול, מעבירים לכלי הגשה ומגישים חם.
סלט פלפלים קלויים
החומרים:
3 פלפלים ירוקים
3 פלפלים אדומים
3 פלפלים צהובים
3 שיני שום
2 כפות מיץ לימון (או חומץ בלסמי)
כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
האופן ההכנה:
חוצים את הפלפלים, מניחים בתבנית אפייה כשהחתך כלפי מעלה, וקולים בתנור כשלושת רבעי שעה בחום בינוני.
מצננים מעט ומקלפים את הפלפלים (מומלץ לצנן את הפלפלים בתוך שקית ניילון, מה שיקל על הקילוף).
חותכים את הפלפלים המקולפים לרצועות ומעבירים לקערה.
כותשים את השום ומוסיפים לקערה. מוסיפים את הלימון, השמן, המלח והפלפל ומערבבים.
מגישים קר או בטמפרטורת החדר.
סלט חסה, סלרי ואגוזים
החומרים:
חצי חסה אמריקאית
3 גבעולי סלרי, ללא עלים
חופן אגוזי מלך קצוצים גס
3 שיני שום
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
שוטפים את עלי החסה, מייבשים, קורעים או חותכים לפיסות ומעבירים לקערה. פורסים את גבעולי הסלרי לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה.
כותשים את שיני השום ומוסיפים לקערה. מוסיפים לקערה את מיץ הלימון והשמן, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מפזרים את האגוזים הקצוצים ומערבבים.
מגישים בטמפרטורת החדר, סמוך להכנה.
לפתן פירות
מרענן, קל מאוד להכנה והרבה יותר טעים ממשקאות קלים (וגם טוב יותר לבריאות ולסביבה). לפתן פירות – מתאים להכנה מאולתרת גם למי שאינם מבשלים/ות בדרך-כלל.
החומרים:
כוס סוכר (או מעט פחות, לפי הטעם)
5 ליטרים מים
פירות יבשים כגון: דובדבנים, צימוקים, משמשים ושזיפים ו/או: פירות טריים כגון: תפוחים, אגסים, אפרסקים וענבים (ניתן להשתמש גם בפירות שאינם במצב ראוי לאכילה טריים, כגון אגסים קשים מדי, ענבים שהתרככו מדי וכדומה) הכמות לסיר צריכה להיות שוות-ערך לשישה-שבעה תפוחים בינונים אפשר להוסיף: מקל קינמון, טיפה לימון
אופן ההכנה:
ממלאים שלושה רבעים מהסיר במים ומוסיפים את הסוכר. אם משתמשים בפירות יבשים – להוסיף אותם ראשונים אם משתמשים בפירות טריים קשים – להוסיף אותם לאחר הפירות היבשים (תפוחים, אגסים ואפרסקים כדאי לחתוך לשמיניות) פירות רכים, קטנים או חתוכים – להוסיף בסוף
להוסיף מים עד שהסיר כמעט מלא זמן רתיחה כולל על אש קטנה, כחצי שעה. לפירות שהוספו אחרונים די בעשר דקות.
להגיש קר!
עוגת מצות ושוקולד
החומרים:
200 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
100 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
3 כפות סוכר גדושות
3 כפות קקאו גדושות
3 כפות מים
8 מצות
כוס יין אדום מתוק
חופן קוקוס
אופן ההכנה:
מכניסים לסיר קטן את קוביות השוקולד, את הקקאו, את הסוכר ואת מים, מבשלים על אש קטנה ובוחשים לקבלת תערובת אחידה. מורידים מהאש, מוסיפים את המרגרינה, ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
מקררים מעט, עד לקבלת מרקם שאינו נוזלי, אלא משחתי. בינתיים יוצקים יין על כל מצה משני הצדדים, עד שהמצות נרטבות אך לא מתפוררות.
מורחים באמצעות מרית מתערובת השוקולד על צד אחד של כל מצה.
מניחים את המצות זו על גבי זו, כשהצד המרוח בשוקולד למעלה.
מפזרים קוקוס על המצה העליונה.
מכניסים למקרר ומגישים קר.
________________
כל המתכונים כאן הובאו באדיבות אתר “אנונימוס” והם מבוססים על רכיבים מן הצומח בלבד. לנוחיות המתעניינים, במתכונים מן הצומח, ניתן לבקר באתר אנונימוס
יש לך טיפים, יופי נחמה, שלח/י כבר עכשיו, כל טיפ למטבח בו איך מבשלים יותר טוב וחסכוני, אופים בתחכומים, מקצצים ומשאירים שלם ומטגנים בלי שמן – כל רעיון גם רגיל ולא מוטרף, יתקבל בברכה ובהוקרה ע”י קוראי המדור. לחצו כאן למלעלה, לשליחת טיפ או רעיון גאוני למטבח. תודה.
info@kanisrael.co.il
———–
ברוקולי בשמן שומשום וצנובר
http://www.rakuto.co.il/Kikkoman/index.asp
במחבת יבשה קולים חצי כוס צנוברים (אפשר להחליף בפיסטוקים, אגוזי קשיו או שקדים קצוצים) עד שהם משמיעים קולות פצפוץ ומזהיבים. שומרים בצד…
חומרים
4 כוסות פרחי ברוקולי (טרי או קפוא)
לרוטב:
3 כפיות שמן שומשום Flavor (להשיג במעדניות המובחרות)
כפית דבש
4 כפיות רוטב סויה דל מלח קיקומן
לקישוט:
½ כוס צנובר (אפשר להחליף בפיסטוקים, אגוזי קשיו או שקדים קצוצים)
הכנה
במחבת יבשה קולים את הצנוברים עד שהם משמיעים קולות פצפוץ ומזהיבים. שומרים בצד.
מבשלים את הברוקולי בסיר מים רותחים ללא מכסה כ 5 דקות עד שהוא נעים לנגיסה אך עדיין מוצק (אם משתמשים בברוקולי קפוא יש לבשלו 3 דקות). מסננים.
אם לא מגישים מייד, יש לטבול את הברוקולי מיד אחרי הסינון בקערת מי קרח לדקה.
בזמן הבישול מערבבים את חומרי הרוטב. יוצקים את הרוטב על הברוקולי.
מקשטים בצנוברים הקלויים ומגישים.
בקר בפלפלים
מכינים משרה מסויה קיקומן ויין מירין קיקומן. מניחים במשרה רצועות בשר בקר. חותכים לרצועות דקות פלפל אדום, ירוק, שום וג’ינג’ר. מערבבים מרק עוף עם סויה קיקומן ומירין קיקומן. מחממים היטב ווק עם מעט שמן עד שהשמן מתחיל לעשן. מוסיפים את הבשר ומערבבים במרץ. מעבירים למחבת שעל האש את השום והג’ינג’ר ואחר כך את הירקות. מערבבים שתי דקות נוספות. מחזירים את הבשר למחבת ויוצקים עליו את הרוטב. מביאים לרתיחה ומוסיפים קורנפלור מדולל במעט מים. מערבבים. מביאים שוב לרתיחה ומכבים את האש. מעבירים לצלחת הגשה מזלפים