מאכל נפוץ בצבע סגול או לבן, בעל מרקם ספוגי, של החציל באזורי הודו וסרי לנקה. חציל נא לא אכיל, אבל לאחר בישולו מקבל טעם עשיר ומורכב יותר. צורת בישולו הבסיסית היא טיגון, אפייה בתנור או קלייה.
החומרים הפעילים העיקריים בחציל הם גליקולקלואידים ותרכובות רעילות המקנות לו טעם מריר. חומרים אלו משמשים להכנת קרמים לטיפול בעור ובמחלות סרטן העור. החציל הוא הירק האכיל העשיר ביותר בניקוטין. עם זאת, ריכוז הניקוטין בחציל ובירקות אחרים זניח ביחס לעישון פאסיבי – ובכ-9 ק”ג חצילים כמות הניקוטין שווה לזו של סיגריה רגילה.
המצרכים:
12 חצילים קטנטנים עם הגבעול
8 שיני שום קצוצות דק
2-3 פלפלונים חריפים
3 כוסות חומץ בן יין אדום
1 כוס שמן זית
1-1/2 כפות מלח
1-1/2 כפות כמון
½ כפית אורגנו
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
עשו חריץ לאורך כל חציל. הכניסו את החצילים לסיר עם מים ומלח ובשלו רק עד שהחצילים רכים מעט 10 עד 12 דקות. סננו וצננו. כשהחצילים התקררו העבירו לצנצנת.
הוסיפו את יתר המצרכים ל-4 כוסות מים והביאו לרתיחה. צקו את תערובת הנוזלים החמה על החצילים שבצנצנת, במקרה הצורך הוסיפו עוד מים רתוחים עד שהחצילים יהיו מכוסים לגמרי. סגרו את הצנצנת והעמידו בטפרטורת החדר למשך 3 עד 4 ימים.
להגיש את החצילים ללא נוזלים ובשלמותם.
* דניאל רוגוב, הינו מבקר מסעדות ויינות של עיתון הארץ, הוא גם כתב ראשי של מגזין יינות, גורמה ותרם מאמרים על יינות ובנושאים קולינריים, לעיתונים באירופה ובארה”ב.