עגבניות מסוימות מכילות יותר חומרים נוגדי חמצון שמגנים בפני מחלות והזדקנות, בהשוואה לעגבניות אחרות
האם עגבניות מסוימות טובות עבורך יותר מאשר עגבניות אחרות? מסתבר שכן.
Tomato_t180k-n_02.jpg
למרות שכל העגבניות מצטיינות בעושר רב של רכיבי תזונה, לדוגמה ליקופן, הוכח, כי עגבניות מסוימות מכילות יותר פלאבונולים (חומרים נוגדי חמצון שמגנים בפני מחלות והזדקנות) בהשוואה לעגבניות אחרות.
הפלאבונולים, מצויים בעיקר (90%) בקליפה של פירות וירקות בעלי צבע אדום או סגול כהה (עגבניות, בצל סגול, ענבים סגולים).
במחקר שנערך נמצא, כי עגבניות שרי קטנות מכילות את הריכוז הגבוה ביותר של פלאבונולים בהשוואה ל-20 זנים אחרים של עגבניות.
אז מה כדאי? להקפיד ולאכול מזון בעל ערך קלורי נמוך אולם עשיר ברכיבי תזונה חיוניים.
מקורות מדעיים ברשת:
Journal of Agriculture and Food Chemistry 2000 Jul;48(7):2663-2669.
הידיעה מובאת מתוך אתר מכון ויינגייט