פלילים

קנו שלטון בכסף

0
0

על פי הערכה במשטרה, הולכת ומתבהרת התמונה של פרשת השוחד והמגמה היא להמליץ על הגשת כתבי אישום נגד השלושה או חלקם כשהאישום העיקרי יהיה “קניית שלטון בכסף”.
קנו שלטון בכסף
skop_430X60_01.jpg

ביחידה הארצית לחקירות הונאה של המשטרה הסתיימה הלילה, שני, חקירתם השניה, מאז החלה פרשיית השוחד, של ראש עיריית חדרה, ישראל סדן ושני סגניו, החשודים במתן שוחד לשני חברי מועצה, השלושה, נחקרו כשלוש שעות.

לדברי המשטרה, השלושה, חשודים במתן שוחד לחבר מועצה, על מנת לצרפו לקואליציה. הם נחקרו, כאמור, שלשום, לראשונה ושוחררו למעצר בית בן חמישה ימים. בסה”כ, נחקרו השלושה במשך כ-10 שעות בעניין.

השמועות והשאלות;

Sadan_baladeb_ gamliel_t180_02.jpg

מן המשטרה, סירבו לענות לשאלות שהופנו ע”י כתבנו, בטענה, כי אין המשטרה נוהגת לתת פרטים מחקירותיה, ואלה השאלות;

• האם למשטרה, יש כבר קצה חוט ואולי יותר בחקירת פרשת השוחד?

• האם החשודים משתפים פעולה?

• האם למשטרה יש צורך ב”עד מדינה” בפרשה?

• האם נכונה הידיעה, כי בידי המשטרה חומר מצולם ומוקלט בו מעורב ישראל סדן?

• האם המשטרה הינחתה את חבר המועצה מימון תורג’מן, לו הוצע בין היתר שוחד, לכאורה, כיצד לפעול בביתו כשהגיעו אליו החשודים בפרשה?

• האם בדעת המשטרה לחקור רק את פרשיית השוחד או שבדעתה להרחיב החקירה לנושאים נוספים הקשורים בבחירות?

• האם בדעת המשטרה לחקור גם פרשיות ניהול לא תקין במהלך כל הקדנציה הקודמת של סדן?

המשטרה, מפנה את הציבור, המעוניין למסור מידע ואו עדויות נוספות מבלי לפגוע באנונימיות שלו, אל אתר המשטרה, במסגרת תיבת הפניות של המשטרה.

קנו שלטון בכסף;

israel_sadan_winner_180_01.jpg

שלשום, התעוררו תושבי העיר המנומנמת חדרה ונדהמו, כשנודע על חקירתם של ראש העיר, ישראל סדן ושני סגניו אברהם בלדב ואריה גמליאל. פשיטת המשטרה, על לשכותיהם ובתיהם והחרמת מסמכים, הוסיפה אף היא נופך דרמטי לפרשה החמורה.

ישראל סדן, איש חוק, ששימש בתפקידים רבים במשטרה ניצב בדימוס, מפקד משמר הגבול, פרשן לבטחון פנים, בכל ערוצי התקשורת בארץ וראש העיר, שנבחר לפני חמש שנים, כשאחת מהסיסמאות שליוו את קמפיין הבחירות שלו מול יריבו נחמיה להב, היה לבער את “נגע השחיתות בעירייה”, הפך בין לילה, לחשוד העיקרי.

מתברר, כי גורם בעל השפעה גדולה בחלונות הגבוהים, “לחץ חזק”, לפתוח בחקירה נגד סדן, לנוכח מטר התלונות שהצטברו נגד ראש העיר סדן, בכל אותן חמש שנות הקדנציה הראשונה שלו והחדשה, לפני כחמישה חודשים.

סדן, שהתמודד על ראשות העיר חדרה, לכהונה שניה, בראש רשימה עצמאית “איכפת לנו מחדרה”. בבחירות, שנערכו בנובמבר 2003, ניצח בהפרש של כאלף קולות את מועמד הליכוד, חיים אביטן.

israel_sadan_29.3.04_t180_01.jpg

עם תום הבחירות לרשויות המקומיות התקשתה רשימתו של ראש העיר ישראל סדן, “איכפת לנו מחדרה” להרכיב קואליציה.

מהחקירה שהתנהלה בנושא השוחד הפוליטי, מזה זמן קצר (כשלושה חודשים), עלו חשדות, כי סדן ושני סגניו “קנו” לכאורה, חברי מועצה בסכומי כסף גדולים ובכך איפשרו את הקמתה של הקואליציה הרחבה יותר. כל זאת כדי למנוע את הדחתו של סדן.

מהחקירת המשטרה, שהתנהלה בנושא השוחד הפוליטי, מזה זמן קצר (כשלושה חודשים), עלו חשדות, כי סדן ושני סגניו “קנו” לכאורה, חברי מועצה בסכומי כסף גדולים ובכך איפשרו את הקמתה של הקואליציה הרחבה יותר. כל זאת כדי למנוע את הדחתו של סדן.

אחד השמות שהוזכרו היה חבר המועצה המחוזר ביותר יואל יהושע, מש”ס, אנשי סיעתו בראשותם של פטרונה הרב שליט”א ביטון ויו”ר ש”ס בחדרה סמי לוי, נדהמו בוקר אחד, כשנודע להם שבשבועות האחרונים, הצליח סדן, להרכיב קואליציה עם רוב זעום זאת כאשר עמיתם חבר המועצה יואל יהושע, ערק ממפלגתו והצטרף לקואליציה.

מהלך זה, לווה בזעם רב, והבטחת נקם וגילויים של שחיתות פוליטית בעיריה, ע”י אנשי ש”ס וחוגים נרחבים בעיר והועלה אף חשד לכאורה, כי חבר המועצה יואל יהושע, למעשה, פעל כך רק משום ש”נקנה” על ידי ראש העיר וסגניו.

מהלך זה, לווה בזעם רב, על סף אלימות כלפי יהושע, ששכר שומרי ראש והבטחת נקם וגילויים של שחיתות פוליטית בעיריה, ע”י אנשי ש”ס וחוגים נרחבים בעיר והועלה אף חשד לכאורה כי חבר המועצה יואל יהושע, למעשה, פעל כך רק משום ש”נקנה” על ידי ראש העיר וסגניו. יהושע, יאמר בחקירתו מאוחר יותר, כי פעל רק משיקולי טובת העיר, שעמדה לנגד עיניו.

hedva_Yehezkely_100_001.jpg

חברת המועצה חדווה יחזקאלי, סיפרה “אנחנו תקופה ארוכה, זועקים וטוענים על התנהלות כושלת, על מינהל שאיננו תקין, על חשדות לכאורה, למעשים חמורים, הגובלים בפלילים.

לפני מספר שבועות “נפל דבר”, אליבא דחברת המועצה חדווה יחזקאלי, סיפרה שהגיע אליה, מכתב אנונימי ואשר ממנו עולה כביכול, שיהושע קיבל 300 אלף שקלים, תמורת הצטרפותו לקואליציה.

לדברי יחזקאלי “העברנו את המכתב למשטרה, לחקירה”.

או אז, נפרצו כל הסכרים והשמועות; הסיפור הלוהט ביותר, מספר, כי כאן, נכנסו לתמונה, גורמים שונים ביניהם, חבר המועצה מימון תורג’מן ומאוחר יותר גם המשטרה, שנתבקשה להתערב כשבישלו את המלכודת לישראל סדן.

זה החל בכך, שחבר המועצה מימון, דרש את “אותם תנאים” של יואל יהושע ואם לא, הוא עובר לאופוזיציה. עם היוודע איומו, פעלו מקרובי סדן, סגניו והוא עצמו להבטיח את הרוב במועצה שהיה דרוש להם לחיזוק מעמדו כראש העיר, לאישור התקציב לשנת 2004 וכן את עיסקאות מכירת המקרקעין של חוף הים, שעליהן קיבלה העיריה, מיקדמה בסך 9 מליון דולר מתוך 25 מליון דולר, שהיו דרושים כחמצן לנשימה לתוכנית ההבראה, עליה התחייב סדן, בפני משרד הפנים.

maimon_turjeman_100k-n_01.jpg

בשלב מסויים הגיעו לביתו שני סגני ראש העיר בלדב וגמליאל, כדי ל”סגור” את העיסקה, אך זה, הפתיע כשדרש את להבטחת העיסקה את מילתו האחרונה, של ראש העיר.

סדן, הגיע אל הבית במצב רוח מרומם ומספרים, כי באותה השעה תיקתקו המצלמות וסרטי ההקלטה, כשהורה סדן, לסגניו ל”סגור את העיסקה” – נשמו הבלשים לרווחה, הם תפסו את הדג השמן. אחד? שלושה, במכה אחת.

מה עלה בגורלה של אותה עיסקה? יש המספרים, כי כאשר הגיע רגע התשלום, טען מימון, לכאבי בטן עזים, נסע לבית החולים “הלל יפה” קיבל טיפול ראשוני ושוחרר, ללא כל אבחנה רפואית יוצאת מגדר הרגיל… העוקץ הושלם.

באמצעות תוכנית “הלכידה” של סדן וסגניו בלדב וגמליאל, באמצעות מימון תורג’מן, חבר המועצה ה”מחוזר” נפתחה הדרך למשטרה, לעצור את סדן וחבריו.

על פי הערכה במשטרה, הולכת ומתבהרת התמונה של פרשת השוחד והמגמה היא ככל הנראה, להמליץ, על הגשת כתבי אישום נגד השלושה או חלקם כשהאישום העיקרי היה “קניית שלטון בכסף”.

103_baladeb_avram_001.jpg

arie_gamliel_100k-n_01.jpg

מעיריית חדרה, סירבו למסור פרטים על נסיבות החקירה ומסרו תגובה קצרה: “ראש העיר וסגניו אריה גמליאל ואברהם בלדב, התבקשו בראשית השבוע, ונענו לבקשת המשטרה, למסור עדות במשטרת זבולון”.

ראש העיר חדרה ישראל סדן, דחה מאוחר יותר בצאתו הביתה (ראשון, בלילה) למעצר בית את האשמות כלפיו וטען, כי “הכל עורבא פרח”, מדובר בניגוח פוליטי. המצב לא נעים ובשלב זה אין לי יותר מה למסור, בשלב זה”.

זאת ועוד; עתה נבדק גם חשד המרחף מזה זמן רב, יחסית שסדן, קשר קשרים עם שני אחים, בעלי עבר פלילי, שהשתתפו במימון מערכת הבחירות שלו ובתמורה לכך, הוא מנע לכאורה, ביצוע צווי הריסה לשני בתי עסק בבעלותם, שנבנו שלא כחוק. ראש העיר, סדן, נחשד, גם, כי מכר קרקעות הסמוכות לחוף הים, לאנשי עסקים ללא מכרז.

על שולחן חוקרי המשטרה, נערמות עדויות נוספות שלא נבדקו על פרשיות נוספות, לכאורה, של מינהל לא תקין, תחת שלטונו של סדן, השאלה היא עד כמה צריכים להעמיק חוקרי המשטרה, כדי ללהביא להעמדת ראש העיר, למשפט?

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן