דילוג לתוכן
תערוכות | מוזיאונים

ישראל הדני; “זכרונות ויזואליים”

0
0

המוזיאון הפתוח, גן התעשייה עומר, פתיחה: 3.4.04 נעילה: 30.9.04 אוצרת: רותי אופק
ישראל הדני;
בתערוכת הפיסול במוזיאון הפתוח בעומר, מוצגים 15 פסלי עץ לבוד, שיצר ישראל הדני, בין השנים 2003-1997 ומוצגות לראשונה (למעט היצירה “החצר”). ביצירותיו של הדני, העשויות שכבות עץ לבוד ישנם רמזים לתרבויות עתיקות: אשור, בבל, מצרים, הודו.

israel_adani_t180_id=4406_01.jpg

החיפוש הרוחני של הדני, רלוונטי לתקופתנו, נפילת ההיי טק, התמוטטות כלכלית וחיפוש אחר השורשים, הזהות העצמית, העבר, חזרה לתרבויות המזרח הרוחניות, חזרה לערכים הישנים ערכי המשפחה והערכים המסורתיים.

קשה לעשות קטגוריזציה בעבודותיו. בכולן קיים השילוב של ביצוע וירטואוזי, מצד אחד ומשיכה אל המטפיזי מצד אחר, כאילו הן מתווכות בין הארצי לבין השמימי, בין הקיומי לבין הנצחי. פסליו, נוגעים באמונה רוחנית, שאפשר להגדירה כאמונה דתית במובנה האוניברסלי, ללא קשר לדת.

פסלים כמו בודהה, תיהמט, נמרוט דא, גמש, נאווה צנטרלה, סטופה ומזבח הם כולם בעלי קשר דתי- מרמזים על אמונה בכוח עליון ועל הניסיון להתחבר לאנרגיות שמגיעות ממקומות רחוקים.

החיפוש המתמיד של האדם – המאמין והלא מאמין כאחד; הניסיון האנושי להבין את מסתורי הבריאה; השאלות המהותיות על אודות האדם והאל – כל אלה שימשו מאז ומעולם נושא וקטליזטור ליצירה האמנותית ואליהם מתחבר הדני ביצירתו.

כותבת האוצרת רותי אופק, בספר שיצא לכבוד התערוכה: “המפגש הראשון של הצופה עם יצירותיו של ישראל הדני, מעורר תחושה של פגישה מחודשת עם העבר – לא העבר האישי, הפרטי, אלא העבר הקולקטיבי, האוניברסלי”

כותב מרטין וייל (מנהל מוזיאון ישראל לשעבר) בספר התערוכה: “סירובו של הדני, להיות מוגדר לפי קטגוריה מסוימת הוא מרכיב יסודי בעבודתו. לאורך כל חייו היצירתיים דחה את כבלי המוסכמות.

israel_adani_180_id=4406_02.jpg

“הוא לא פיתח מה שמכונה “סגנון אישי” ובניגוד לאמנים אחרים – אין לו תווית מאפיינת. הוא דוחה במודע כל חזרה שגרתית על צורות ותכנים”.

קשה להגדיר את הדני, בקטגוריה אמנותית מקצועית מובהקת; הוא עבד כפסל, כמעצב, כאמן סביבתי, כמעצב נוף, כתכשיטן ועוד. את אהבתו לתחכום ולאסתטיקה שבמלאכה ירש כנראה מאביו יחיאל, שהיה אמן במלאכת מחשבת ואת עבודתו ליווה מנעוריו.

הוא עבד ועשה ניסיונות כמעט בכל החומרים, כולל חומרי ברזל כבדים למצבות זיכרון בירושלים. תמיד ישנו תכנון מוקפד מאחורי כל יצירה.

הספר שיצא לקראת התערוכה (בסיוע מועצת הפיס לתרבות ואמנות) מביא לראשונה תיעוד מלא של פעילותו של ישראל הדני, בתחום הפיסול הסביבתי לצד יצירתו העכשווית.

ד”ר מרטין וייל, במאמרו בספר, מתייחס אל מסעותיו השונים של הדני, בנתיבי הרוח והחומר. האדריכל משה ספדי, כותב על ייחודיותו של הדני ועל כך שאינו מפסיק להפתיע ביצירתו.

ישראל הדני, כתב לספר, הרהורים מלווים המציגים את השקפותיו האמנותיות ומאירים את דרכי החשיבה שלו, אלה המניבים בסופו של דבר את יצירתו האישית כל כך. האוצרת רותי אופק מאירה, במאמרה בספר את היצירות בתערוכה מזווית ראייה מחקרית הקשורה לתולדות האמנות.

בנוסף מוצגת במוזיאון הפתוח בעומר התערוכה: “אנגוסים” – של האמן צבי לחמן, פסלי ברונזה המוצגים ברחבי מדשאות המוזיאון.

המוזיאון הפתוח בעומר:

ימים ושעות פתיחה לקהל: א’ – ה’ 09:00-16:00, ו’: סגור, שבת: 17:00-10:00.

כניסה בתשלום (ימי חול + שבת) – מבוגר: 15 ₪, ילד, חייל, סטודנט 12 ₪, פנסיונר 7.5 ₪.

טלפון לבירורים נוספים: 08-6492692.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77