Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

יש לכם בעיה שאינכם מצליחים לפתור? נסו לישון על זה במשך הלילה וחוצמזה, שינה טובה היא גם שינה בריאה

0
0

נמצא שהשינה עוזרת לארגן מחדש את המידע בטרם הוא נאגר אצלנו בזיכרון.

Sleep_t180k-n_01.jpg

שני מחקרים, שנערכו לאחרונה, מגלים עוד סודות הקשורים בעולם השינה המופלא; האחד שנשמע מוכר וידוע ובו מצביעים המחקרים על האיזון החיוני שבין כמות מספקת של שעות שינה לבין בריאות טובה והשני על כך, שאם יש לכם, בעיה שאינכם מצליחים לפתור? נסו לישון על זה במשך הלילה.

שינה טובה – שינה בריאה

האם אתה חושב שאתה ישן כמות מספקת של שעות בלילה? אם לא כך הוא הדבר, כדאי שתיקח את העניין לתשומת לבך.

מחקרים אחרונים, מצביעים על האיזון החיוני שבין כמות מספקת של שעות שינה לבין בריאות טובה. במחקר שנערך על נשים, נמצא, כי הנשים שישנו מעט מדי, או ישנו יותר מדי, נטו לפתח יותר מחלות לב בהשוואה לנשים שישנו את כמות השעות הדרושה.

כמות שעות שינה מעטה מעלה את הורמוני הדחק, ובכך גורמת לעליית לחץ הדם והלחץ הנפשי. מאחר שכל אדם זקוק לכמות שונה של שעות שינה על מנת להרגיש רענן ומאושש, נהוג להמליץ על שינה של 6 שעות לפחות. אם החסרת מספר שעות שינה בלילה נתון, הקפד לישון היטב בלילה שלאחר מכן.

אז מה כדאי? הקפדה על 6-8 שעות שינה בלילה תעזור לך לתפקד ביעילות גבוהה יותר ובחיוניות רבה יותר.

ישנים על זה נמצא שהשינה עוזרת לארגן מחדש את המידע בטרם הוא נאגר אצלנו בזיכרון

יש לכם, בעיה שאינכם מצליחים לפתור? נסו לישון על זה במשך הלילה.

Sleep_t180k-n_03.jpg

מסתבר שמוחנו, עוסק בבעיות בלתי פתירות גם אחרי שהלכנו לישון. במחקר שנערך, באחרונה, ניתנה למשתתפי קבוצת המחקר האפשרות לישון במשך 8 שעות לאחר שהציגו בפניהם בעיה כלשהי. לעומתה, הוצגה אותה הבעיה לקבוצה אחרת שנאלצה להתמודד אתה מבלי ללכת לישון.

נמצא שבקרב הקבוצה שזכתה לשעות השינה בטרם נדרש ממנה לפתור את הבעיה, היו אחוזי ההצלחה גבוהים פי שלושה בהשוואה לקבוצה השנייה.

נמצא שהשינה עוזרת לארגן מחדש את המידע בטרם הוא נאגר אצלנו בזיכרון. החוקרים משערים שהארגון מחדש של המידע בזמן השינה העמוקה מפתח את היצירתיות.

אז מה כדאי? הקפידו על 6-8 שעות שינה מדי לילה. שינה מספקת ואיכותית תאפשר לכם לתפקד טוב יותר במהלך היום.

מקורות מדעיים ברשת:

Ayas, N.T., White, D.P. ,Manson, J.E., Stampfer, M.J. , Speizer, F.E. , Malhotra, A., & Hu, F.B. (2003). A Prospective Study of Sleep Duration and Coronary Heart Disease in Women. Archives of Internal Medicine, 163(2), 205-209

Wagner, U., Gais, S., Haider, H., Verleger, R., & Born, J. (2004). Sleep inspires insight. Nature, 427(6972), 352-355

הידיעה מובאת מתוך אתר מכון ויינגייט

תגובות
0
0



Exit mobile version