לקראת חג הגבינות והחלב – מועצת הדבש מספקת מספר מתכונים המשלבים גבינות ודבש, אטריות טלייטלה עם ריקוטה, פרג ודבש:
החומרים:
(ל-6 מנות)
500 גרם אטריות רחבות (טלייטלה או פטוצ’יני)
50 גרם חמאה
2 כפות פרג
3 כפות דבש
250 גרם ריקוטה
קליפה מגוררת מ-1 תפוז או לימון.
אופן הכנה:
מבשלים את הפסטה על פי ההוראות שעל האריזה. מסננים ושומרים על כ-1/4 כוס ממי הבישול. מחזירים את הסיר לאש ומתיכים בו את החמאה.
מוסיפים את גרגרי הפרג ומטגנים 30 שניות. מוסיפים את הדבש, הגבינה ומעט ממי הבישול של הפסטה ומערבבים היטב. מוסיפים לסיר את הפסטה ומקפיצים במהירות ברוטב עד שהיא חמה. מסירים מהאש.
זורים את קליפת הלימון/ תפוז, מקפיצים עם הפסטה ומגישים מיד.
סלט סלק ורוקפור בדבש.
מנה עם שילוב טעמים מנצח: מתוק, חמצמץ ומלוח
החומרים:
(ל-4-6 מנות)
500 גרם סלק מבושל
1 לימון
2 כפות שמן זית
1 כף דבש
1/4 כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס טרי
1 שקית עלי בייבי או רוקט
100 גרם גבינת רוקפור מפוררת
1 כף אגוזים כתושים.
אופן ההכנה:
פורסים את הסלק לפרוסות דקות. מגררים מהלימון את הקליפה וסוחטים את המיץ. מערבבים את מיץ הלימון עם השמן, הדבש, המלח והפלפל.
מסדרים את פרוסות הסלק בשכבה אחת, כשהן חופפות זו לזו, על גבי צלחת הגשה. מקפיצים את העלים ברוטב ועורמים במרכז הצלחת. מפוררים על הסלט את גבינת הרוקפור, זורים את קליפת הלימון המגוררת ואת האגוזים הכתושים.
Add Comment