Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

אורן נהרי והוצאת מפה גאים להציג: אטלס היסטורי של העולם: כרונולוגיה של המין האנושי

0
0

הספר כולל מאות תמונות ומפות, מסגרות הרחבה על נושאים מרכזיים, שפע של ציטטות מאת אנשים ידועים, וכמובן מפתח מפורט
השבוע, יראה אור בהוצאת מפה ספרו של אורן נהרי, עורך חדשות החוץ בערוץ הראשון: “אטלס היסטורי של העולם: כרונולוגיה של המין האנושי”. זהו ספר ראשון מסוגו בישראל, המסכם את תולדות העולם מראשית ההיסטוריה האנושית ועד היום.

history cover sketch_100k-n_id=4373_01.jpg

האירועים החשובים בהיסטוריה מוצגים באטלס בסדר כרונולוגי, כשהם ערוכים בשמונה עמודות מקבילות: אירופה, אסיה ואוקיאניה, אפריקה, אמריקה, ארץ ישראל והעם היהודי, מדע ותגליות, אמנות ותרבות, ו”גם זה קרה” (מיגוון עובדות חוצות יבשות או אירועים מחיי היומיום).

צורת הגשה ייחודית זו מאפשרת לקוראים לא רק לעקוב אחר המהלכים ההיסטוריים, אלא גם לקבל תמונה מורכבת של התרחשויות שאירעו באותה עת ברחבי העולם וללמוד על קשרי גומלין – לא פעם מפתיעים, בין אירועים שנראים מנותקים לכאורה זה מזה.

הספר כולל מאות תמונות ומפות, מסגרות הרחבה על נושאים מרכזיים, שפע של ציטטות מאת אנשים ידועים, וכמובן מפתח מפורט. כל ההיסטוריה האנושית בכף היד.

לצד אלפי האירועים הפוליטיים המרכזיים בהיסטוריה של העולם ושל העם היהודי, האטלס פורש בפני הקוראים את התגליות המדעיות ויצירות האמנות החשובות בהיסטוריה, ואינו פוסח גם על אנקדוטות ופריטי טריוויה המגוונים את תיאור ההיסטוריה האנושית.

למשל: מדוע יום שישי ה-13 בחודש נחשב ליום מזל רע? איך נולדה פיצה מרגריטה? מה מקור הביטוי “דד ליין”? מהי האמת ההיסטורית מאחורי אגדת החלילן מהמלין? או מה היו הזיופים הגדולים בהיסטוריה?

אורן נהרי, הוא עורך חדשות החוץ של הערוץ הראשון בטלוויזיה הישראלית ועורך הספר “אטלס אנציקלופדי של העולם”, שיצא אף הוא בהוצאת מפה והפך לרב-מכר.

אורן נהרי, נולד בשנת 1956 וגדל בחיפה, על הכרמל. אביו היה איש צבא ומוסד ואמו מורה לפסנתר. בשנת 1977 התחיל ללמוד באוניברסיטה העברית בירושלים בחוג למדעי המדינה ויחסים בינלאומיים.

כעורך חדשות החוץ, הוא מציג לצופה הישראלי את ההיסטוריה האנושית בהתהוותה. בכתבותיו סוקר אורן, את האירועים הפוליטיים החשובים בעולם – מביקור ברואנדה ובקוסובו דרך סיקור ועידת הרפובליקנים בארה”ב ועד בחירת טוני בלייר, לראשות ממשלת בריטניה (בכל המקומות והאירועים הללו היה פיזית בשטח).

אך הוא אינו מסתפק בכך ומרחיב את הגדרת חדשות החוץ גם לתופעות תרבותיות כמו השלמת הגנום האנושי, שיבוט הכבשה דולי או תופעת הארי פוטר.

בשנת 2000 החל לשדר עם דוד ויצטום את ’גלובוס’, העוסקת כל שבוע בהרחבה בנושא אחד, מתרבות המאיה דרך התפר שבין מדע בדיוני למדע ועד ארגוני ביון בעולם.

תגובות
0
0



Exit mobile version