האמריקאים העדיפו את החמאה הישראלית על פני האירופאית בשל טעמה המשובח
ישראל, מייצאת במהלך חודש מרץ 600 טון חמאה לארצות הברית. מנכ”ל מועצת החלב, שייקה דרורי, אמר שמדובר בעודפי שומן שנוצרו הודות לתכולת השומן הנאה בחלב שמיצרות הפרות בישראל – כ-3.3%.
Sheyke_drori_100_01.jpg
מנכ”ל מועצת החלב, דרורי, ציין שבארצות הברית זוכים המוצרים עם תכולת שומן גבוהה לפופולריות גבוהה ולכן זקוקים האמריקאים ליבוא משלים של חמאה. לאחר שבחנו מספר אפשרויות ליבוא החמאה מאירופה ומישראל, הם בחרו בחמאה הישראלית הודות לטעמה המשובח.
החמאה, מיוצאת לארצות הברית במספר משלוחים באוניות קרור בדרך הים.
תמורת החמאה, תקבל ישראל, מחיר גבוה יחסית של 2,400 דולר לכל טון, ובסך הכל קרוב ל-1.5 מיליון דולר.
החמאה
butter_180_02.jpg
מזון שמן מרוכז ובצקי המופק מחלב או משמנת על ידי חביצה ונעירה או הקשה. בתהליך הכנת החמאה מכניסים שמנת מפוסטרת לתוך מכונה שבה היא נחבטת בסיבובים.
תוך כדי נפילתה מלמעלה למטה כדוריות השומן שבחלב מאבדות את הקרום העוטף אותן ומתחברות יחד תוך כדי יצירת גרגרי חמאה.
לאחר רחיצתם במים קרים, כדי לשטוף מהם את מרכיבי החלב האחרים הם מתחברים לגושים גדולים שאותם המכונה לשה.
בסיומו של התהליך נארזים גושים של חמאה לשיווק.
_________
נתונים מפורטים על יצור החלב ומוצרי החלב בישראל ניתן למצוא באתר מועצת החלב באינטרנט: www.milk.org.il