לשיבוץ מיוחד

פסח – אוכל כללי שבועות , חנוכה, ראש השנה

0
0

.
פסח  - אוכל כללי שבועות , חנוכה, ראש השנה
פסח
——————

עוגת מוס שוקולד-תפוז – כשרה לפסח!

מאת: השף קונדיטורית גליי אגייב

גנאש שוקולד הוא למעשה חיבור הרמוני בין שוקולד ושמנת מתוקה התוצאה התקבלת היא רוטב שוקולד בעל טעם נהדר המתאים לציפוי גלידות, עוגות, פירות ועוד.

עוגת מוס שוקולד-תפוז – כשרה לפסח

עוגה זו מתאימה לכל אירוע ולאו דווקא בפסח אלא שמעצם היותה עשויה ללא קמח כלל היא מתאימה מאוד לחג הפסח, ככל שהיא נראית רבת שלבים אופן הכתה קל ואינו מסובך. החלק היחידי הדורש אפיה הוא למעשה בסיס המרנג, אותו אפשר להכין מבעוד מועד. מכאן ואילך הכנת העוגה הופכת לפשוטה וקלה. גם את הגנאש אפשר להכין רק סמוך להוצאת העוגה מההקפאה.

בסיס מרנג אגוזים מצרכים:

2 חלבונים
200 גרם סוכר
1 כף קקאו
1/2 כוס אגוזי לוז טחונים

אופן ההכנה:

מקציפים בקערת המיקסר 2 חלבונים בתוספת 200 גרם סוכר לקצף יציב וקשור, כשמוכן מפזרים מעל כף קקאו, ו-1/2 כוס אגוזי לוז טחונים, מחזירים לסיבוב מהיר במיקסר ומפסיקים מיד!

להכנת רינג בקוטר 24 ס”מ

בסיס מרנג אגוזים

מסמנים בטוש על נייר האפייה עיגולים בעזרת רינג אחד בקוטר ס”מ 24 ואחד בקוטר 20 ס”מ) הופכים את נייר האפייה בתבנית.

מזלפים את המרנג לפי השרטוט בצורת ספירלות מייבשים בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות למשך כשעתיים.

מוס שוקולד מצרכים:

200 גרם שוקולד מריר
גרידת תפוז
1 כף ליקר תפוזים
250 מ”ל שמנת (חלבית או פרווה )
3 ביצים מופרדות
3 כפות סוכר
5 גרם ג’לטין מומס
פילטים שלך תפוז (פלחי תפוז ללא הציפה)

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד על אש קטנה, טורפים את החלמונים בהדרגה לתוך השוקולד, מוסיפים גרידת תפוז וליקר ולבסוף את הג’לטין המומס.

מקציפים את השמנת עד לקבלת קצף רך ויציב. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ורך, מקפלים את השמנת אל השוקולד ולבסוף את החלבונים המוקצפי.

גנאש שוקולד מצרכים:

100 גרם שוקולד מריר
100 מלילטר שמנת מתוקה
1 כף גלוקוזה

אופן ההכנה:

גנאש שוקולד

מחממיםאת השוקולד המריר עם השמנת וכף הגלוקוזה.

לאוהבי שוקולד לבן אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד לבן או לצפות את העוגה חצי חצי.

בניית המנה:

מניחים את הבסיס הגדול ברינג 24 + שקף בדופן
יוצקים מחצית מהמוס, מניחים את הבסיס הקטן יותר, מעליו מסדרים את הפילטים של התפוז.

יוצקים את יתרת המוס מעל, מיישרים ומקפיאים. לאחר הקפאה מצפים בגנאש השוקולד.

המתכוןמובא באדיבות ה”שף קונדיטורית” גליי אגייב של קונדיטוריה גליה בעיר ירושלים.

——————————
שבועות בקלות

חג שבועות מאופיין באכילה מרובה של מאכלי חלב. החלב הוא מקור מזון מצוין לסידן וחלבון. אולם, כאשר אנו צורכים כמויות גדולות של גבינות שמנות (צהובות, צרפתיות ועל בסיס שמנת), מאפים מבצק וגבינות צהובות ועשירות (בורקסים קישים ופשטידות) או עוגות גבינה וקינוחים מתוקים עשירים בסוכרים, (כנהוג בארוחות חג השבועות), יש סיכון שארוחות החג יגרמו לנו הרגשת אי נוחות כללית, צבירת שומן ועליה במשקל הגוף.

לדברי ד”ר שרון עירון שגב, מנהלת מרכז ISIS, לאיזון גופני, נפשי ותזונתי: “חג השבועות טומן מכשולים תזונתיים רבים. אנו נהנים ממאכלי גבינה מגוונים, פשטידות, מאפים ועוגות אך במקביל מוסיפים קלוריות רבות לצריכה היומית שלנו.

על מנת למתן את כמות הקלוריות שאנו מכניסים לגופינו באמצעות המזון שאנו אוכלים, מומלץ לבסס את התפריט על דגים אפויים או עשויים בגריל, סלטים, ירקות טריים חתוכים עם מטבלי גבינה, וירקות אפויים כמו אנטי פסטי, מוצרי פסטה מקמח מלא ופירות טריים. את העוגות והקינוחים מומלץ להכין מגבינות דלות שומן. הטעם והמרקם ישמרו והתוצאה תהייה חג שבועות דל יחסית בקלוריות, ושמירה על משקל הגוף”.

יעל בירמן, דיאטנית קלינית מוסמכת ומנהלת תחום התזונה ב- ISIS – המרכז לאיזון גופני, נפשי ותזונתי, מביאה מגוון מתכונים לארוחת חג שבועות בריאה וטעימה:

דגים מאודים

החומרים:

4 שיני שום
4 פילה דג (רצוי דג ים) מנוגבים מעודף נוזלים.
3 עלה מרווה
3 ענפי טימין
2 ענפי אורגנו או כפית ארגנו מיובש.
1 כף שמן זית
2 עגבניות מוצקות קצוצות לקוביות קטנות
מלח , פלפל גרוס.

אופן ההכנה:

מחממים מחבת ומניחים בה את עלי התבלין, שיני השום ואת כף השמן . מניחים על התבלינים את פילה הדג, מתבלים במלח ופלפל גרוס.

מניחים מעל הדגים את קוביות העגבניות ומכסים במכסה. מנמיכים את האש ומאדים כ- 5-10 דקות (תלוי בעובי הדג).

ניתן להוסיף 1/4 כוס חלב או 1/4 כוס שמנת מתוקה 9% במידה וחסרים נוזלים .

מאפינס טונה

החומרים:

2 קופסאות טונה במים
350 גרם קמח תופח
3 ביצים
1 כף חרדל
1 כוס חלב או 1/2 כוס שמנת קלה ( 10% שומן) מהולה בחצי כוס חלב.
1/3 כוס שמן
מלח , פלפל שחור
חופן עשבי תיבול קצוצים – טימין , בזיליקום, שמיר, פטרוזיליה
200 גרם גבינה בולגרית במליחות עדינה 5% שומן, בקוביות.

אופן ההכנה:

לשמן תבנית שקעים, אפשר בספרי ולחמם תנור לחום בינוני – 180 מעלות.

לערבב את כל החומרים בקערה. לצקת את הבלילה לתבנית שקעים עד ל- ¾ מגובהם ולאפות כ- 40 דקות.

מטבל גבינה

מערבבים בקערית:
1 גביע גבינה לבנה 5%
2 כפות יוגורט 3% (מומלץ לגוון את הטעם עם יוגורט מחלב עיזים, כבשים או באפלו).

תוספות שונות למספר מטבלים:

1. שום כתוש + שמיר או עירית או ירק טרי.
2. פפריקה + מלח + פלפל שחור
3. כף אבקת מרק בטעם בצל , אפשר שקית מרק 10
4. כף מחית זיתים +מיץ לימון + שום כתוש
5. 3 עגבניות מיובשות קצוצות + מלח + פלפל שחור
6. כף חרדל + מיץ לימון
7. אבוקדו מעוך + מיץ לימון +שום כתוש/עירית/בצל יבש קצוץ.

מגישים עם צלחת ירקות פרוסים, מכל הצבעים: פלפלים צבעונים, מלפפון, עגבניות שרי, גזרים, צנוניות, קולרבי פטריות או ירקות חלוטים כמו פרחי ברוקולי או אצבעות קישואים.

עוגת גבינה אפויה

חומרים לעוגה:

750 גר’ גבינה לבנה 5% (מומלץ להשתמש בגבינה לבנה לאפיה)
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
1 כף גרידת לימון
3 כפות פודינג וני

חומרים לציפוי:

2 גביעי שמנת חמוצה קלה 9%
שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני 170 מעלות, משמנים תבנית עגולה, בתרסיס שמן.

מקציפים את הביצים עם 1/2 כוס סוכר עד שהתערובת תפוחה ושילשה את נפחה.

בקערה נוספת מערבבים את הגבינה, פודינג וניל, גרידת לימון ותמצית הווניל. מאחדים בתנועות קיפול את התערובות ואופים כ- 10 דקות. לאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות וממשיכים לאפות כ-45 דקות נוספות*.

מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לשעה נוספת בתנור סגור.

לציפוי:

לערבב שני גביעי שמנת חמוצה קלה – 9% שומן עם שקית סוכר וניל ולמרוח על העוגה כשהיא עדיין חמה.

*מומלץ להניח את התבנית בתבנית גדולה יותר ובה מים על מנת להשיג אפייה איטית של העוגה .

ISIS- המרכז לאיזון גופני, נפשי ותזונתי, הוא מרכז לטיפול בהשמנת יתר והפרעות אכילה. המרכז פועל על פי מודל ייחודי המשלב ייעוץ תזונתי, פעילות גופנית (במרכז קיים מכון כושר מקצועי), ליווי פסיכולוגי ותמיכה קבוצתית, תחת קורת גג אחת. המרכז מציע תוכניות ייחודיות לטיפול ומניעת השמנת יתר, בהתאמה לצרכים האישיים של כל מטופל ועל-פי הצרכים הייחודיים המאפיינים קבוצות אוכלוסייה שונות ובהן: נשים, גברים, נשים בהריון, ילדים, בני נוער, חיילים, גיל הזהב ועוד. מרכז ISIS הוקם על ידי ד”ר שרון עירון שגב, דיאטנית קלינית מוסמכת ודוקטור לבריאות הציבור מטעם אוניברסיטת הרווארד, בוסטון ארה”ב, מומחית בטיפול ומניעת השמנת יתר והפרעות אכילה בקרב ילדים, מתבגרים צעירים ומבוגרים.

אתר ISIS -המרכז לאיזון גופני, נפשי ותזונתי: www.isisway.co.il
כתובת – ISIS המרכז לאיזון גופני, נפשי ותזונתי: רחוב אחוזה 45, רעננה
פרטי התקשרות מרכז ISIS: info@isisway.co.il או בטלפון

—–
עוגת גבינת שמנת ושוקולד

מצרכים:

לתחתית:

200 גר´ עוגיות חמאה מרוסקות
70 גר´ חמאה מומסת
2 כפות קקאו

למלית:

500 גר´ גבינת שמנת
3 ביצים
2 כפות קורנפלור
גרגרים ממקל וניל אחד
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
100 גר´ שוקולד מריר, שבור לקוביות

לציפוי:

200 גר´ שוקולד מריר
1 מיכל שמנת מתוקה

אופן הכנה:

מערבים את פירורי העוגיות עם החמאה והקקאו. מהדקים לתוך תבנית אפייה.

מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת עיסה אחידה. יוצקים את הבלילה עד ½ מגובה התבנית, מפזרים את קוביות השוקולד ויוצקים את החצי השני.

אופים כ- 40 דקות בחום של 160 מעלות. מצננים.

לציפוי- מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה על השוקולד. מערבבים ויוצקים על העוגה הקרה.

טיפ:

ניתן להחליף את השוקולד המריר, בשוקולד חלב או שוקולד לבן. אם רוצים לקבל עוגת גבינה אוורירית יותר- ניתן להקציף את הביצים לקצף, ולקפלן לתוך העיסה בנפרד.

קלצונה עם סימפוניה מעושנת וחציל קלוי – מתכון לחג שבועות

חברת שטראוס מנפיקה מהדורה מוגבלת, לחודש בלבד, לרגל חג שבועות של גבינת סימפוניה, בעלת מרקם השמנת, בטעם מעושן ורק ב- 5% שומן ומאפשרת לכם לשדרג את הארוחה החגיגית!

קלצונה עם סימפוניה מעושנת וחציל קלוי – מתכון לחג שבועות

הקלצונה עשוי מבצק ממנו מכינים פיצה, קורצים ממנו עיגולים אותם ממלאים בגבינות שונות אך למעשה אפשר למלא בכל סוג מילוי העולה על דעתכם. לאחר המילוי מקפלים את הבצק ומקנים לו צורת חצי ירח לרגל חג שבועות מוגש לכם מתכון קלצונה בלקני.

החומרים:
(כ-8 יחידות)

½ ק”ג קמח
25 גרם שמרים
½ כפית סוכר
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית יד מרדכי
½1 כוסות מים

למלית:

2 יחידות גבינת סימפוניה מעושנת
1 סלט חצילים קלויים של אחלה

אופן ההכנה:

לקערה של המיקסר מוסיפים קמח, שמרים, סוכר, שמן זית ומלח ומתחילים לערבל במהירות נמוכה. מוסיפים מים אט אט עד לקבלת בצק לח ואלסטי (יכול להיות שלא נצטרך את כל כמות המים). מניחים לנוח כ-20 דקות.

בקערה נפרדת מערבבים את חומרי המלית.

קורצים מהבצק כ-8 כדורים ובעזרת מערוך מרדדים לעיגולים, בעובי ½ ס”מ. מניחים מעט מן המלית במרכז כל עיגול ומקפלים את הבצק לצורת חצי סהר. מקפלים את הקצוות היטב ומהדקים (עמ”נ שהמלית לא תצא בזמן האפייה).

מורחים במעט שמן זית ומפזרים שומשום, קצח וזרעי חמניות.
אופים בתנור חם (180 מעלות צלזיוס.) כ-15.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן