תוצאות המחקר הזה, מוכיחות כמה חשוב לעדכן את סל התרופות בישראל. למרבה המזל, המחקר בתחום הסרטן מניב תוצאות כדוגמת פיתוח התרופות החשובות מקבוצת מעכבי הארומטז
רקע
תוצאות מחקר חדש שפורסם ב- New England Journal of Medicine מצביעות על סיכון נמוך להישנות סרטן השד, בקרב נשים אשר עברו מטיפול בטמוקסיפן לטיפול בארומזין (Aromasin) לעומת נשים שטופלו בטמוקסיפן בלבד.
Aromasin_t180_01.jpg
במחקר השתתפו כ-4,700 נשים חולות בסרטן השד לאחר גיל הפסקת המחזור מ-37 מדינות (כולל ישראל) והוא נמשך 31 חודשים.
מירי זיו, מנכ”ל האגודה למלחמה בסרטן: “ל-4,000 נשים החולות בסרטן השד, מדי שנה, מהוות תוצאות אלו, חדשות מעודדות במיוחד מבחינת הפחתת הסיכון של חזרת המחלה ושיפור החיים ללא המחלה.
תוצאות המחקר הזה, מוכיחות כמה חשוב לעדכן את סל התרופות בישראל. למרבה המזל, המחקר בתחום הסרטן מניב תוצאות כדוגמת פיתוח התרופות החשובות מקבוצת מעכבי הארומטז וחשוב מאוד שלחולות יינתן הטיפול הטוב ביותר שהמדע הוכיח כיעיל”
סוגי הטיפולים ההורמונליים בסרטן שד
קיימים מספר סוגים של טיפולים הורמונליים. סוגי הטיפולים ניתנים בהתאם לגיל האישה, הפרופיל הרפואי שלה והחלטת הרופא המטפל.
טיפול בתרופות מקבוצת אנטי אסטרוגן – טיפול זה נמצא בשימוש רחב. התרופות מסוג זה, פועלות על ידי דיכוי תהליך קשירת האסטרוגן לקולטן, שעל פני התא הממאיר (ראי הרחבה בהמשך). לדוגמא: טמוקסיפן, שמופיע גם כ-וולודקס (Valodex), נולוודקס (Nolvadex) ו-טמוקסי (Tamoxi). תרופות נוספות מקבוצה זו, נמצאות בשלבי פיתוח.
טיפול בתרופות מקבוצת מעכבי ארומטז – ארומטז הינו אנזים, שאחראי על השלב האחרון בתהליך ייצור אסטרוגן, בבלוטת יותרת הכליה וברקמת השומן.
הטיפול בתרופות אלו, מדכא את ייצור האסטרוגנים, באמצעות אנזים הארומטז ומונע את הגעת האסטרוגן לתאים הממאירים. טיפול זה יעיל רק בקרב נשים אצלן השחלות אינן פעילות לדוגמא: ארימידיקס (Arimidex), פמרה (Femara), ארומזין (Aromasin).
טיפול בתרופות מקבוצת LHRH Agonists – טיפול המעכב לחלוטין את פעילות השחלות ומחקה מצב של בלות שחלתית. ניתן לנשים באופן זמני או קבוע לדוגמא: דקפפטיל (Decapeptyl)ו-זולדקס (Zoladex).
טיפול בתרופות פרוגסטיניות – הפועלות על הורמון הפרוגסטרון. אופן פעולתן המדויק אינו ברור, אך סוברים שהן משנות את הסביבה ההורמונלית סביב הגידול. בטיפול זה משתמשים בעיקר כאשר הטיפול ההורמונלי שניתן, הפסיק להשפיע לדוגמא: מגייס (Megace) ו-פרוורה (Provera).
על פעילות האגודה למלחמה בסרטן בנושא סרטן השד האגודה למלחמה בסרטן יזמה את התוכנית הלאומית לגילוי מוקדם של סרטן השד בממוגרפיה, המופעלת בשיתוף פעולה עם משרד הבריאות וקופות החולים, האגודה רכשה ניידת ממוגרפיה כדי לאפשר גם לנשים המתגוררות בישובים מרוחקים להיבדק.
miri_ziv_100_s_001.jpg
האגודה מפיקה מדי שנה מסעות הסברה לקידום המודעות לסרטן השד, דואגת לשיפור דרכי הטיפול והשיקום של החולות בסרטן השד, למימון הקמת מרכזים לבריאות השד, למימון עשרות תקנים של אחיות ועובדות סוציאליות לתיאום הטיפול בסרטן השד, דואגת להדרכה מקצועית לצוותים המטפלים, תומכת ומקדמת את המחקר בנושא סרטן השד.
האגודה למלחמה בסרטן, דואגת לשיפור הזכויות של הנשים החולות והבריאות, דאגה לשיפור המגע עם הביטוח הלאומי ופועלת להרחבת סל הבריאות.
האגודה למלחמה בסרטן הקימה את “יד – להחלמה” ארגון של נשים שהחלימו מהמחלה המושיטות יד תומכת לנשים שזה עתה חלו ומוכיחות שגם במאבק הזה אפשר לנצח.
סרטן השד ישראל 2004
סרטן השד, הנה המחלה הממארת השכיחה ביותר בישראל ובעולם המערבי בכלל. כ-4,000 נשים מאובחנות מדי שנה כחולות בסרטן השד וכ-900 מתות מהמחלה. מספר הנשים אשר מחלימות מסרטן השד עולה בהתמדה בזכות הגילוי המוקדם ובזכות שיפור דרכי הטיפול. שיעורי ההישרדות מסרטן השד בישראל הם מהגבוהים בעולם והם דומים לשיעורי ההישרדות מסרטן השד בארה”ב.
על האגודה למלחמה בסרטן בישראל
האגודה למלחמה בסרטן, העמותה ההתנדבותית הגדולה ביותר בישראל, הוקמה בשנת 1952 מאז, היא מובילה את המאבק במחלות הסרטן בישראל ופועלת בכל החזיתות במטרה להפחית את התחלואה והתמותה מסרטן בישראל. המאבק במחלת הסרטן נוגע לכלל הציבור במדינת ישראל. ההתמודדות עם מחלת הסרטן מהווה יעד לאומי מן הדרגה הראשונה ולכן פעילויות האגודה למלחמה בסרטן חשובות ורלוונטיות לכלל הציבור – בריאים וחולים.
היום חיים בישראל כ-120,000 חולי סרטן הנמצאים בטיפול או במעקב. הנתונים מראים שמדי שנה נוספים בארץ כ-23,000 חולי סרטן חדשים, אך הודות לקידום המחקר ושימת דגש על שיפור אמצעי האבחון, הגילוי המוקדם והטיפול, חל גידול משמעותי במספר האנשים הנרפאים מן המחלה ושיפור ניכר באיכות חייהם של המטופלים. פעילות האגודה מתאפשרת הודות לתרומות הציבור וללא מימון מתקציב משרד ממשלתי כלשהו.
הוצאות השכר והתפעול של האגודה למלחמה בסרטן מהוות כ– 10% בלבד מסך כל תקציבה השנתי, עובדה הראויה לציון בקנה מידה לאומי ובין לאומי כאחד. לשם השוואה, בעולם המערבי מקובל כי כ – 30% מסך התרומות משמשות להוצאות שכר ותפעול.
כמנכ”ל האגודה מכהנת מירי זיו, יו”ר האגודה הנו פרופ’ אליעזר רובינזון, נשיא האגודה בני גאון וסגן יו”ר האגודה ליאון רקנאטי.
האגודה למלחמה בסרטן, מזמינה את ציבור הנשים לפנות לטלמידע, שירות המידע הטלפוני המאויש 24 שעות ביממה למענה על שאלות ולקבלת חומר הסברה ללא תשלום בנושאים סרטן השד וגילויו המוקדם 1800-599-995
Add Comment